Championship: Hillsborough, Lör 11 apr kl 16:00
Publik: 23 257

41 Lavery 75 Gudmundsson

Det blev en tät match i Sheffield igår. Ingetdera av lagen lyckades få med sig alla tre poängen. Charltons räddning hette Johann Berg Gudmundsson

Guy Luzon ställde upp ett lag med fyra förändringar jämfört med tisdagsmatchen. Han ställde över Tony Watt, Alou Diarra, Frederic Bulot och Tal Ben Haim till förmån för Simon Church, Chris Eagles, Yoni Buyens och Chris Solly. De två senare återkom efter varsin avstängning. Det kan väl också anas att det kommer vara en viss ruljangs under kvarvarande matcher för att hålla spelarna igång.

Bortalaget började piggt och hade spelet under kontroll. I fjortonde minuten satte Eagles bollen i mål efter en fantastisk genomskärare av Gudmundsson, men linjemannen vinkade felaktigt för offside. Charltonspelarna lät sig dock inte störas nämnvärt av detta, utan fortsatte trumma på mot hemmamålet. Wednesday låg dock på kontring och var riktigt nära när Lewis McGugan fick chansen i ett fyra-mot-två-läge. Stephen Henderson i Charltonmålet var dock med på noterna och vann duellen.

Ett flertal farliga chanser för Addicks följde på detta, inte minst när bollen damp ner hos Morgan Fox på en hörna. Owlsmålvakten lyckades på något vis parera med sin fot. Till slut blev det istället Sheffields Caolan Lavery som strax före pausvilan gav hemmalaget ledningen efter ett inlägg från Lewis Buxton.

Hemmalaget hade sedan initiativet och dominerade större delen av andra halvlek. Watt fick komma in istället för Church och Charlton åt sig sakta tillbaka in i matchen. Med en kvart kvar på matchuret fick Eagles på ett skruvat skott. Gudmundsson tog emot returen med högerfoten, lade över den på vänstran och pangade in kvitteringen från elva meter.

Nu blev det verkligen nerv i matchen och hemmalaget hade bollen i både stolpen och ribban inom bara några sekunder. De satte in Atdhe Nuhiu, som missade en nick från knappt två meter, med öppet mål. De drygt 23 000 på Hillsborough lär inte ha varit nöjda, förutom de 828 tillresta Addickssupportrarna, såklart.

Matchen slutade alltså 1-1 och sluttampen på säsongen kan väl tänkas fortsätta på liknande sätt.