Matchrapport Reading - Charlton

Championship: Madejski Stadium, Lör 8 nov kl 16:00
Resultat:
0 - 1  (0 - 1)
Domare: Neil Swarbrick
Publik: 16 989

Målgörare
                   39 Vetokele
   
   

Charlton kämpade sig till tre poäng på bortaplan i Reading. En stark defensiv insats och ett mål av Vetokele var vad som krävdes.

Peeters stuvade om en hel del i sin trupp inför den på förhand tuffa matchen mot Reading. I elvan som ställde upp på Madejski Stadium fick Morgan Fox, Igor Vetokele och Chris Solly platser istället för Rhoys Wiggins (skadad), George Tucudean och Lawrie Wilson. Frederic Bulot och Joe Gomez var tillbaka på bänken efter sina skador. Callum Harriott fick börja på topp tillsammans med Vetokele.
 
Reading höll kontrollen under matchens inledande 20 minuter men kom inte till några farliga avslut. Charlton åt sig dock in i matchen, inte minst med hjälp av Johann Gudmundssons förmåga att vinna bollar framför Readingförsvaret. Sex minuter före paus var det dock Chris Solly som stod för en fin prestation när han bröt igenom på högersidan, lät bli att passa Gudmundsson och istället fortsatte framåt för att slå in ett inlägg mot boxen. Där tog sig Vetokele loss från sin försvarare och nickade bollen över och förbi Adam Federici i Readings mål. 1-0 Charlton!
 
Charlton fortsatte att ligga och lura på kontringar i andra halvlek, vilket krävde att Ben Haim och Bikey skötte sitt mittbacksarbete på bästa sätt, i och med hemmalagets stora bollinnehav. De kunde dock inte hindra Oliver Norwood att skjuta i stolpen med ett långskott. Francis Coquelin kom in i 64:e minuten, och Peeters ställde in laget mer och mer på att försvara sin ledning. Detta stoppade emellertid inte Jamie Mackie att bryta in i straffområdet och få iväg en riktig kanon, som den gode Stephen Henderson i Charltonmålet lyckades tippa över ribban.
 
Efter en fin chip framåt av Johnnie Jackson hade Gudmundsson och inbytte Tucudean en bra chans att avgöra, men Federici lyckades rädda. Addicksförsvaret höll sedan ut resten av matchen och tog med sig tre viktiga och välförtjänta poäng hem till SE7. Noteras även att hela 1 449 Charltonsupportrar hade tagit sig upp till Reading för att stödja sitt lag.
 
Londonlaget ligger nu på åttonde plats i serien, fem poäng bakom serieledande Derby County. Killarna kan glädja sig åt att gå in i landslagsuppehållet med positiva och bra känslor.

Laguppställning Reading

Federici

Kelly (Blackman 79)
Gunter
Hector
Pearce

Mackie (Pogrebnyak 87)
Norwood
Williams
Obita

Cox (Robson-Kanu 77)
Murray
--------------------
Andersen
Cooper
Akpan
Taylor

Laguppställning Charlton

Henderson

Solly
Ben Haim
Bikey
Fox

Gudmundsson (Bulot 88)
Jackson
Buyens
Cousins

Harriott (Tucudean 81)
Vetokele (Coquelin 64)
--------------------
Pope
Wilson
Gomez
Onyewu

Nils-Martin Lundsgård, 2014-11-10 10:48