Championship: City Ground, Lör 6 dec kl 16:00
1 - 1  (0 - 1)
Domare: K Wright
Publik: 22 297

59 Tesche 10 Harriott

Delade poäng i Nottingham. Charlton fick inte med sig mer än en poäng i bortamatchen mot Nottingham. Matchen inleddes positivt men det höll inte hela vägen för laget från SE7.

Bob Peeters och hans mannar åkte under lördagseftermiddagen till den berömde sheriffens hemstad för att försöka få med sig tre fina poäng hem till Sherwoodskogen sydöstra London. Det såg bra ut till en början men till slut fick de nöja sig med att dela på två pinnar med hemmalaget.

Charlton inledde glädjande nog starkt, med bra bollinnehav och småfarliga framstötar. Så efter nio minuter var det redan dags för de tillresta fansen att jubla när Callum Harriott på passning från Johann Gudmundsson sköt in 1-0 från straffområdeskanten.

Fortsättningen var dock inte lika glädjande. I 19:e minuten skadade kapten Johnnie Jackson sig och fick lämna över armbandet till Chris Solly. Lawrie Wilson klev in på vänsterkanten medan Cousins tog Jacksons plats i mitten. Nästa kvart stod Nottingham för det mesta innan Igor Vetokele hade en fin nick på ett inlägg från Francis Coquelin, som några minuter tidigare fått ett gult kort för att ha stoppat Nottinghams farligaste spelare, Michail Antonio. Vetokeles nick räddades dock.

Hemmalaget gjorde ett byte i halvtid, då Henri Lansbury gick ut till förmån för Robert Tesche. De tog också direkt tag i taktpinnen och öste på med chanser mot Nick Pope i Charltonmålet. I 59:e minuten betalade detta sig då inbytte Tesche sköt ett riktigt praktskott från långt håll till 1-1.

Charlton ändrade lite på sin taktik och fick lite mer boll och därmed fler chanser. Harriott fick bland annat ett friläge som han dock inte lyckades förvalta. Efter tio minuter eller så var det dock tillbaka till Forestpressen. Frederic Bulot kom in istället för Gudmundsson i ett sista försök att få lite mer Charltonattack, men till ingen nytta. En stabil Pope i målet höll som tur var bollen ute under resten av matchen, och slutresultatet skrevs 1-1.

Bra första halvlek av Charlton, mindre övertygande i andra. Kanske lite flax att ens få med den enda poängen. Bara att ta nya tag mot Blackpool hemma kommande lördag.