Championship: Elland Road, Tis 4 nov kl 20:45
Domare: Graham Salisbury
Publik: 18 698

49 Mowatt 62 Gudmundsson
67 Mowatt 81 Gudmundsson (straff)

Charlton krigade till sig en poäng borta mot Leeds efter att ha kommit tillbaka från underläge två gånger. Att dessutom tvingas avsluta matchen med 10 man då alla byten var gjorda sätter litet extra hjältegloria på insatsen.

Leeds bjöd på snålblåst och fyra graders värme vilket fick spelarnas andedräkt att efterlikna stadens skorstenar. Charlton gjorde tre ändringar jämfört med lördagens startelva. Som vanligt vilades Solly i veckomatchen medan resten av förändringarna var att finna i anfallet, Ahearne-Grant och Moussa ut och Gudmundsson och Harriott in. Båda lagen bjöd på ett mycket avvaktande och mindre underhållande spel i den första halvleken varför vi lämnar den där hän och går direkt in på händelserna i den andra.

Samtliga spelare verkade ha genomgått en metamorfas under halvtidsvilan, kanske var det ett ovanligt elexir i téet dom medförde detta?  Oavsett så hade samtliga närvarande betydligt roligare i andra halvlek. Leeds fick första nätkänningen redan efter fyra minuter då Charltons försvar var alltför passivt och på alldeles för långt avstånd lät Mowatt ladda på från straffområdeslinjen upp i nättaket. Charlton lät sig dock inte nedslås av detta utan tog över initiativet vad gäller bollinnehav även om udden saknades. Knappa kvarten efter Leeds öppningsmål forcerade Gudmundsson in bollen ur snäv vinkel. En boll som Silvestri får ta på sig, en sån där boll en målvakt vara skall ta.

Charltons drygt 300 tillresta supportrar fick dock inte glädja sig allt för länge i kylan. Leeds hade inte gjort mycket mer än avspark innan Mowatt var framme igen och på ett väldigt liknande sätt som första gången alldeles för ouppvaktad åter fick ge hemmalaget ledningen. Normalt känns det ofta ridå efter en sådan händelse men Charlton var för kvällen laget med starkast moral. Med knappt tio minuter kvar att spela fick Charlton en hörna där Ben-Haim bryskt trykctes ned i straffområdet, svårt att avgöra om det var ett livtag eller en halvnelson men straff blev det i alla fall vilket domare Salisbury skall ha all heder för, inte ofta domare vågar döma straff i de situationerna.

Gudmundsson fick förtroendet att sätta sitt för kvällen andra mål och placerade elegant in bollen retfullt i mitten av målet efter att ha lurat Spirelli att dyka åt ena hållet. I situationen som ledde till hörnan skadade sig Wiggins så illa att han fick utgå och Charlton fick därmed avsluta matchen med 10 man eftersom de redan hade genomfört alla tre byten. Efteråt har en fraktur konstaterats på något litet ben i foten och man räknar med att han tidigast är tillbaka framåt jul. Då det var på dagen 13 år sedan Charltons oförglömliga 4-2 seger borta mot Arsenal var det nog många som väntade på det sista undret men vinnarmålet uteblev. Nytillskotten Coquelin och Onyewu gjorde båda bra ifrån sig och kom nog båda närmare en plats i startelvan.

Elland Road fortsätter att vara turarena i och med att det blev ytterligare en match utan förlust. Charlton hakar därmed på i det övre skiktet men antalet oavgjorda matcher gör att det är fem poäng upp till toppen. De tio sista matcherna har bjudit på två vinster/förluster och sex oavgjorda. Nu återstår match borta mot Reading på lördag innan det åter blir ett efterlängtat speluppehåll i samband med EM-kvalet. Skulle ju smaka mumma med en trepoängare där.