Championship: The Valley, Tis 16 sep kl 20:45
Domare: Pat Miller
Publik: 15 973

25 Bikey 65 Batth

Charlton fixade en poäng hemma mot Wolves härförleden

Precis som väntat ställde Bob Peeters över Chris Solly till förmån för Joe Gomez på högerbacken, medan Lawrie Wilson tog lårskadade Johann Berg Gudmundssons plats på högermittfältet. I övrigt såg laget ut precis som mot Watford. Bland avbytarna återfanns också den nyanlände Frederic Bulot, ännu en Standard Liège-spelare.

Hemmalaget inledde starkt och hade ett flertal chanser, bland annat från Johnnie Jackson och George Tucudean, med Igor Vetokele inblandad i framspelningar till båda chanserna. Efter en kvart av matchen började bortalaget ta sig in i matchen i mycket större utsträckning, och radade upp chanser. Bakary Sako och Kevin McDonald bjöd båda på farliga skott som Henderson dock kunde ta hand om.

Vetokele fixade sedan en hörna vid 25-minutersstrecket, som Jordan Cousins stegade fram för att ta hand om. Han slog den mot första stolpen, där Tal Ben Haim tryckte bort  backarna för att ge utrymme åt André Bikey-Amogou att göra ett mycket vackert mål. Bredsidad volley rakt upp i närmaste krysset och 1-0 till Charlton var ett faktum! Bikey firade med en dubbel volt. Målet och en del av firandet går att hitta här .

Målet gav Addicks en kort stunds självförtroende och direkt därpå hade Tucudean chans att utöka, men lyckades inte. Inget av lagen dominerade sedan resten av halvleken.

Andra halvlek drog igång i ett rasande tempo med riktigt Hawaiispel där båda lagen gjorde försök på mål, även om Wolves hade betydligt mer boll. Henderson briljerade i mål fram till 65:e minuten, då Danny Batth kunde nicka in en hörna för att kvittera. Wolves hade trots allt dominerat större delen av matchen, så det var ett rättvist mål.

Mot slutet fick både Jackson och Vetokele frilägen men ingen av de två hemmaspelarna kunde få bollen förbi Carl Ikeme i Wolverhamptonmålet. Delad poäng i den här matchen och det första poängtappet på The Valley i ligan den här säsongen. Charton fortsätter dock vara obesegrat och ligger kvar på en femteplats i serien.

På lördag bär det iväg mot nykomlingen Rotherham, som nu senast åkte på däng borta mot Bolton. Nya tag då och förhoppningsvis fortsatt obesegrade Addicks!