Championship: The Valley, Lör 31 jan kl 16:00
1 - 1  (0 - 0)
Domare: S Duncan
Publik: 14 447

83 Cousins 91 Ward

-Neej!! Det händer igen!! Det kunde den luttrade publiken på the Valley konstatera efter att Rotherham kvitterat till 1-1 på övertid i en tillställning där det kändes att mycket stod att bevisa för Charltonspelarna. Resultatet innebär femtonde oavgjorda och att the Addicks får vänta ännu en vecka på att försöka vinna en match. Det har då gått tre månader sen senaste trepoängaren i ligan. r

Charlton kom till spel med samma lag som spelade oavgjort, 0-0 mot Wolves, förra veckan. Enda förändringen var att Wiggins var tillbaka som vänsterback i stället för Fox. På bänken satt nyförvärvet Lepoint som sent i matchen också skulle få göra debut. Rotherham mönstrade också samma lag som imponerat mot Bolton, 4-2.

Första halvlek och Rotherham tog tag i skeendet. En optimism man såg mot Bolton också och som nu upprepades effektivt. Hemmalaget gavs ingen ro ochefter sju minuter hade Rotherham  en boll i stolpen. Charlton jagade boll och fokuserade på sitt försvarsspel. Det dröjde till närmare kvarten innan man för första gången närmade sig The Millers straffområde. En kombination av Solly och Harriott gav en hörna som avslutades med att Vetokele sköt över.

Charalton började komma in i matchen och Harriotts arbete till höger gav ännu en målchans. Denna gång lades bollen tillrätta, nåja, studsade bollen från bröstet på charltonbekantingen Richardson till läge för den skottvillige Gudmundsson, men bollen tog i insidan av stolpen och därmed var det kvitterat i ramträffar. En halvtimme hade gått närHarriott fick skottläge men han missade mål innan mittbacken Bikey, vem annars, försökte sig på en cykelspark efter en hörna i slutskedet av halvleken. Bollen gick dock just över. Det försöket var värt ett bättre öde.

Andra halvlek fortsatte som den första slutat. Lagen turades om i sina försök och inget av lagen förmådde sätta riktig prägel på matchen. Rotherham var väl så farliga som Charlton och båda försvaren var ständigt upptagna som när Cousins höll sig framme och fick en dubbelchans som till slut kunde rensas bort av Rotherhams backar.

Timmen spelad och båda lagen bytte in nysignade spelare. Och som sig bör skickar hemmalaget in nya krafter i anfallet genom Tony Watt, medan bortalaget byter i försvaret genom Hunt, lån från Palace. I samma veva kommer Charlton undan med blotta förskräckelsen då Rotherham blir snuvade på en klar hands på Bikey i de rödas straffområde. Protesterna mot domaren var omfattande. Strax efteråt hade så Charlton bud på straff men den viftades också bort vilket nästan kändes rättvist.

Rotherham lyckades peta in en högre växel igen och ökade takten sista kvarten. Pressen gav ett bortdömt mål för offside. Publiken höll andan innan det stod klart att kantdomaren höjt flaggan. Pressen fortsatte med blodade tänder hos de krigande Rotherhamspelarna. Nye Lepoint gjorde debut tio minuter kvar och han var direkt inblandad när Charlton tar ledningen genom hans upplägg till Cousins nära mål. Den gode Jordan missade inte denna gång utan smektein bollen förbi målvakten.

Charlton hade 1-0, i det läget helt oväntat men mycket välkommet! Sju minuterkvar och det tycktes som Charlton äntligen skulle få känna segerns sötma igen. Men icke. På övertidens första minut fick Rotherham utdelning på sin press. En markeringsmiss av slutkörda försvarsspelare i Charlton gav Ward läget han inte kunde missa. 1-1 och hur surt det än är att förlora poäng på övertid måste tillstås att målet hade förtjänats i en match som bortalaget vann på poäng främst genom sin inledning och slutforcering.

Båda lagens tränare klagade efteråt. Charltonlägret förbannade att man inte kunde hålla tiden ut och Rotherhams tränare tyckte att laget borde kunnat avgöra matchen tidigare. Och visst, man minns hur Charlton vid flera tillfällen i år förlorat poäng på övertid som i Huddersfield (1-1), Brighton (2-2) och Ipswich (0-1), eller i matchens sista självande minuter som mot Wigan(1-2), Cardiff (1-1) och Blackpool (2-2). Även Norwich borta (0-1) och premiären med Brentford hemma (1-1) räknas till den senare kategorin.

Nu kan alltså Rotherham hemma räknas in i detta dystra facit.