Championship: The Valley, Lör 18 apr kl 16:00
Domare: T Harrington
Publik: 18 053

74 Watt 40 Morrison
79 Buyens (straff)

Charlton vänder och vinner med 2-1 över Leeds och det är som lag Charlton vinner. En homogen grupp utan direkt svaga punkter och utan supertalanger vilket också kan vara svårhanterligt. Tränare Luzon verkar också ha spelarnas förtroende helt ut och varje spelare vet att alla i laget lyssnar och tar till sig direktiven och spelidéerna. Det kändes tydligt i den här matchen där Charlton kommer ut i andra halvlek inspirerade fokuserade med Luzons ord ringande i öronen: - Spela passionerat!

Luzon lät några flitigt matchade spelare vila på bänken från start och några rockader gjordes för att ge rum åt tre förändringar i backlinjen. Jämfört med senast mot Bolton valdes Gomez och Ben Haim som mittbackspar och Wiggins fick åter lämna sin plats till Fox. Gudmundsson och Cousins vilades och när Eagles kom in och Diarra som flyttades upp på mittfältet från backlinjen.

En underbar vårdag ramade in tillställningen till glädje för den trogna och för att vara en match utan större betydelse stora publik som kommit till the Valley.  Glädjande även med representanter för Swedish Addicks på läktaren och de fick se Charlton börja optimistiskt. Men taktpinnen togs bryskt över av Leeds efter en tackling på Diarra som tvingade honom att bryta matchen redan efter tio minuter. Det rubbade lite cirklar hos Charlton och innan man startat om alla cylindrar hade motståndarna fått luft under vingarna. Murphy i Leeds missade från nära håll och Morison satte Charltons målvakt under press och var så när att få det desperata försöket till rensning av bollen i mål.

Leeds fick ett flyt i sitt spel och Charlton var inte riktigt med i matchen. Ändå var the Addicks nära att ta ledningen i ett anfall som slutade med en stolpträff från Vetokele när han styrde ett skottförsök av Ben Haim, den gode mittbacken, som dessvärre strax efter bryskt river ner en Leedsspelare i eget straffområde. Domaren dömer tveklöst och rättmätigt straff.  Men Charlton har en av seriens bästa målvakter och Henderson räddade den fint placerade straffen på ett suveränt sätt. Men Leeds skulle rättvist ta ledningen några minuter senare, fem minuter innan vilan. Ett volleyskott rakt upp i krysset från Morison, men till och med det ottagbara höll Henderson på att ta. Dock 0-1. Leeds i ledningen till slut och trots allt. Rättvist.

I andra halvlek kommer Charlton ut med en ny inställning och i intervjuer efteråt framkom det att Luzon saknat spelarnas passion och driv under första halvlek. –En halvlek kvar. Ta fram er vilja att vinna matchen nu! Ungefär så. Och det märktes skillnad. En viktig förändring var att Gudmundsson kom in. Charlton tog tag i matchen med flera chanser redan i inledningen. Leeds började krokna en del och försökte sänka tempot för hemmalaget. Men Charlton trummade på och tjänade mer än väl ihop till en kvittering. Det dröjde till det var kvarten kvar. Gudmundssons känsliga fot levererade ett perfekt inlägg som lika suveränt möttes av Watt som, på volley, drar till bollen förbi Leeds målvakt. 1-1.

Och bara fem minuter senare var det dags för avgörandet. Gudmundsson igen. Han dominerade planen under andra halvlek och levererade denna gång ett skott som Taylor visserligen räddade, men på returen tvingades han fälla vår måltjuv Vetokele och domaren hade inga problem med att döma straff denna gång heller. Charlton har en ny straffskytt i och med Jacksons långtidsskada. Och en hundraprocentig sådan. Buyens är säkerheten själv och inga misstag gjordes. 2-1.
I och med det var matchen i stort sett slut. Charlton hade åter vänt ett underläge vilket är en sällan skådad stryrka. Resultatet förde laget upp till tionde plats i tabellen och man talar nu om topp tio som en målsätning inför slutkamperna. Jag är full av tillförsikt. Jag gillar dagens Charlton. Ett lagbygge med moral.