Matchrapport Charlton - Ipswich

Championship: The Valley, Lör 29 nov kl 13:15
Resultat:
0 - 1  (0 - 0)
Domare: D Bond
Publik: 16 613

Målgörare
               95 N Hunt
   
   

Ipswich rånade Charlton på alla poäng genom att tämligen oförtjänt göra mål med matchens sista spark. Även om resultatet kändes surt gav manager Peeters än mer syra i bägaren när han efter matchen lade hela skulden till förlusten på mittbacken Ben-Haim, mycket oprofessionellt!

Med målvakten Henderson hyfsad långtidsskadad fick Nick Pope, fostrad i Ipswich, åter ansvaret att vakta hemmalagets mål. Något överraskande lät Peeters Harriott spela från start som ackompangemang till Vetokele på topp, i övrigt var det en förväntad startelva. Det skulle bli en match med många målchanser men ont om mål. Båda lagen rivstartade med var sin chans och efter knappa två minuter rullade Vetokele bollen i sidled till Gudmundsson som fick helt fritt skottfält från knappa 15 meter. Om han bara hade fått bollen på mål så, jag ni förstår, men den seglade säkert en meter över. Den typen av avslut skulle bli symptomatiskt för Charlton. Med några få undantag från Murphy och Stephen Hunt som var giftiga i Ipswich kontringar så är det ingen överdrift att säga att Charlton ägde första halvlek. Med tanke på att Ipswich både låg före i tabellen och hade en bättre formkurva var det något överraskande att se hur pass överlägsna Charlton var spelmässigt. Jag och mina vänner som följde matchen live i källaren på The Liffey i Gamla Stan var ganska säkra på att gå till halvtidvila med ledning när ett gyllene tillfälle dök upp i slutsekunderna. Högerbacken Solly gjorde allting rätt när han följde med upp efter att ha vunnit bollen vid mittlinjen och fick också bollen serverad inne i straffområdet. Men prickskytte kanske inte är hans starkaste sida och Ipswich målvakt lyckades sträckt i luften precis knuffa bollen utanför. Bara en decimeter närmare stolpen och den hade suttit.
 
McCarthy drog eventuellt igång Fergusonfläkten i pausen för Ipswich kom ut som ett helt annat lag. Inledningsvis tog de över spelet närmast totalt och skapade en rad halvchanser innan Charlton åter tog över taktpinnen. Till skillnad från första halvlek skapade Charlton inte lika mycket framåt och Ipswich blev allt giftigare i sina kontringar. Inte många minuter från slutet blev Sammon helt frispelad och det kändes verkligen som om klockan klämtade för Charlton. Genom en heroisk löpning och en mycket uppoffrande glidtackling kunde dock Bikey styra undan bollen i sista sekunden. Domaren lade till hela fyra minuter och stopptidsminuterna trillade på utan att några egentliga farligheter skapades. När klockan närmade sig 94:e minuten skyfflade en Charltonförsvarare, tror det var Fox, mycket onödigt ut bollen till hörna istället för inkast vilket skulle stå honom och Charlton dyrt. Själva hörnan i sig var inte direkt farlig men Charlton lyckades gång efter annan inte riktigt få undan bollen. När sedan Fox rensade bollen rakt ut i straffområdet tog den nyss inhoppade, och nyss från Leeds inlånade, Noel Hunt hand om bollen. Hans skott strax utanför straffområdet såg inte ut som någon rackarökare men alla stod som i trance och såg bollen leta sig in i bortre burgaveln och glädjen var lika stor hos Ipswich som olyckan hos Charlton. Ett fruktansvärt orättvist resultat men flest mål vinner. Charlton tog en liknande seger borta mot Norwich för drygt en månad sedan men det är få som kommer ihåg det vid ett sånt här ögonblick.
 
Både Ipswich och Charlton hade turen med sig att de flesta andra lag i toppen tappade poäng vilket gjorde att Ipswich gick upp på andra plats medan Charlton trillade ned en pinne till tionde. Det är dock fortfarande sju poäng upp till ledande Derby som förlorade borta mot Leeds. Så att påstå att The Championship är oerhört jämn är ju inte direkt någon överdrift. Ett litet glädjande besked kom dock redan strax före matchen och det var att lånet av Coquelin förlängs med en månad och det är nog välbehövligt. Om han inte skadar sig så har han chans att tillsammans med resten av laget revanchera sig när Charlton i årets sista match möter Ipswich borta! Den sura eftersmaken av förlusten förstärktes ytterligare när Peeters i intervjun med media skämde ut sig rejält och visade väldigt omogna takter genom att lägga skulden på Ben-Haim samt att han inte tänkte gå in till sina spelare eftersom han då skulle säga saker som han skulle ångra på måndagsträningen. Peeters har presterat väldigt mycket med de begränsade resurserna som funnits att tillgå men den typen av ledarskap betackar jag mig för. Om han inte gör en offentlig avbön är det helt ok för mig att det var sista gången han syntes på The Valley.

Laguppställning Charlton

Pope

Solly
Bikey
Ben Haim
Fox

Gudmundsson (92)
Coquelin
Jackson (76)
Cousins

Harriott(86)
Vetokele
--------------------
Etheridge
Ahearne-Grant
Bulot (92)
Gomez
Onyewu
Tucudean (86)
Wilson (76)

Laguppställning 16 613

Bialkowski

Parr
Mings
Chambers
Smith

Skuse
Murphy
McGoldrick
Anderson (83)

Tabb
S Hunt (76)
--------------------
Gerken
Bajner
Clarke
Henshall
N Hunt (83)
Sammon (76)
St Ledger

Lars Liljegren, 2014-12-01 15:42