Championship: The Valley, Lör 28 feb kl 16:00
Publik: 25 545

34 Gudmundsson
48 Watt
71 Watt

Charlton tog närmast en promenadseger framför storpublik på The Valley. En skotte bjöd på stor show i andra halvlek, och slutresultatet skrevs till numera bekanta siffror.

25 545 åskådare hade dykt upp för att för det facila priset £5 bevittna den åttonde drabbningen på två år mellan Charlton och Huddersfield. För en gångs skull så innebar det låga priset och den stora publiksiffran inte att hemmalaget totalkollapsade (vilket hänt åtminstone ett par gånger på ”football for a fiver”-dagar).

Det var även Academy Day, vilket gjorde det extra passande att fyra så kallat egna produkter ingick i Addicks
startelva: Joe Gomez, Chris Solly, Morgan Fox och Jordan Cousins.

Med en ovanligt stor publik i ryggen bjöd Charlton direkt upp till dans och drev på framåt. Hemmaövertaget var så starkt att det tog ca 21 minuter för Huddersfield att få sin första chans. Roger Johnson avvärjde dock James Vaughans försök inne i straffområdet. Skotten Tony Watt var redan tidigt i matchen ett ständigt hot för hemmalaget.

Efter en halvtimmes spel hade killarna från Yorkshire bollen i nät, men domare James Linington ansåg att Ishmael Miller hade begått en foul på Stephen Henderson i hemmamålet precis dessförinnan. Strax därpå låg bollen i det andra målet.

Watt fixade en frispark drygt 27 meter ut och Johann Berg Gudmundsson stegade fram för att göra ett försök. Den isländske landslagsmannen pangade in bollen i högra krysset för 1-0 till Charlton.

Förutom ett fåtal framstötar för Huddersfield höll hemmalaget kontrollen och såg betydligt farligare ut. Både Gudmundsson och Igor Vetokele hade farliga chanser, men Alex Smithies i bortamålet lyckades hålla nere siffrorna till halvtidsvilan.

Tre minuter in i andra halvlek var det dock äntligen dags för Watt att få näta. Bulot slog en genomskärare som Vetokele sedan spelade vidare till skotten, som strax därpå hade petat in 2-0-målet.

Watt kanaliserade nästan Johnny Summers i sin framåtanda denna lördageftermiddag i SE7, och var nära att både spela fram Vetokele och göra fler mål själv. Till slut blev det också ett till för den tidigare Celtic-spelaren.

I 71:a minuten fick han tag i bollen mitt på Huddersfields planhalva, sprang mot försvaret och smällde sedan in ett riktigt klassmål i högra krysset. Där och då var matchen helt avgjord. Inbytte Chris Eagles var riktigt nära att göra 4-0 på ett långskott, men då stod ribban i vägen.

Chris Powell fick ta med sig sina Terriers tillbaka norrut med svansarna mellan benen. Det ser nu betydligt bättre ut för Addicks än vad det gjorde för bara några veckor sedan. Med tre 3-0-segrar på de senaste fyra matcherna känns det plötsligt lite trevligare att vara Charltonsupporter.

Det är dock många tunga matcher kvar innan säsongen är över. Härnäst är det Nottingham Forest som kommer på besök på The Valley, nu på tisdag kväll.