Championship: The Valley, Tis 12 aug kl 20:45

24, Buyens (straff)
54, Wilson
59, Wilson
89, Church

Det blev ett väntat men ändå glädjande resultat i cupmatchen på The Valley i tisdags kväll. Charlton visade Colchester var skåpet ska stå, inte minst genom två fina mål av Lawrie Wilson.

Ligacupens första omgång klarades alltså av i tisdags kväll, då Essex stolthet Colchester United kom på besök. Laget har haft det lite körigt på sistone och åkte på en rejäl stjärnsmäll mot våra Addicks.

Bob Peeters hade ställt upp ett lag som till viss del skilde sig från lördagens 1-1-match mot Brentford, men ändå får sägas var en stark elva. Gomez, Moussa, Henderson, Buyens, Tucudean och Bikey gjorde sina hemmadebuter i tävlingssammanhang.

Colchester visade ingen rädsla i matchens inledning och visade framfötterna, inte minst genom den tidigare West Ham-spelaren Freddie Sears, som hade ett par tidiga chanser. Tucudean föll i straffområdet tidigt i matchen men inte på ett sådant sätt att domaren (eller särskilt många andra) tyckte att det var straff.

En sådan kom dock redan efter 23 minuter, då Colchesters lagkapten Okuonghae fick armarna i vägen för ett snett skott från Harriott. Rött kort direkt och straffspark för hemmalaget, som Buyens utan större problem smällde in till 1-0, belgarens första mål för Charlton.

Med en man mer dominerade Charlton sedan matchen. Mittfältet skapade mycket chanser men ingen av anfallarna lyckades få in bollen.

Sears gjorde ett tappert försök till kvittering i början av andra halvlek men räddades snyggt av Henderson i Addicks-målet. Wilson gjorde ett liknande långskottsförsök som dock gick utanför. Strax därpå kom dock en fin passning från Moussa som Wilson med ett mycket snyggt avslut skickade under Lewington i Colchestermålet. 2-0 Charlton!

Fyra minuter senare spelade Harriott bollen till Moussa, som lade upp bollen för Wilson, som i sin tur pangade in 3-0-målet i nedre vänstra hörnet. Strax därpå rundade Tucudean målvakten men fick inte bollen förbi en försvarare på linjen.

Charlton ångade på och försökte ytterligare utöka sin ledning men det dröjde till 89:e minuten innan Church lyckades smälla in en målvaktsretur till slutresultatet 4-0.

Charlton fick självklart god hjälp av att Colchester förlorade sin viktige försvarare tillika kapten så tidigt i matchen. Skillnaden i division gjorde säkert också sitt till, men trots detta en bra uppvisning av den smått roterade truppen. Nästa omgång i cupen blir mot Derby, medan nästa ligamatch stundar på lördag, då Wigan Athletic kommer på besök. Det lär bli helt andra utmaningar än tisdagens match.