Matchrapport Charlton - Bolton

Championship: Arenanamn , Lör X xxx kl 16:00
Resultat:
2 - 1  (1 - 0)
Domare: S Hooper
Publik: 13 433

Målgörare
28 Tucudean 54 Moxey
51 Jackson  
   

Charlton gör en heroisk försvarinsats mot Bolton på tisdagskvällen och vinner med 2-1. Vinsten gör att Charlton fortfarande är obesegrade hemma och placerar sig på sjunde plats, med klar kontakt med topplagen. Bolton är kvar i ligans botten men denna match visade om något hur små marginaler som skiljer lagen åt.

Det är nåt med Charlton i år. Man lyckas ta poäng i match efter match trots motståndets spelövertag. Ett tecken så gott som något på att laget känner sig tryggt försvarsmässigt och med dess framgångar kommer självförtroende. Just det kan ha varit det avgörande i denna match som Charlton vinner mot ett Bolton som efter en bedrövlig ligastart har viljan men inte tryggheten i sitt spel.

Charlton kom till spel med Moussa och Tucudean på topp. Succédebutanten senast Ahearne-Grant vårdas ömt och matchas således långsamt. Solly fick välbehövlig rekreation från sin högerbacksplats där Wilson vikarierade och mittfältet fick klara sig utan skadade Gudmundsson. Bulot och senare i matchen Fox fick äran att ersätta islänningen.

Matchen kom igång. Eller ja, man satte bollen i spel. Det var inte mycket som hände under den första knappa halvtimmen. Gästernas Lee Sjung-Ung hade något och hemmalaget också något skott över och inget av lagen kunde riktigt hota. Charlton får sitt första skott på mål i den 28e min - och det går in. Tucudean får en perfekt stickare från Buyens. Kontrollerat och behärskat drar vår rumänske anfallare till med vänstern förbi Boltons målvakt och Charlton tar ledningen. Välförtjänt? Tja, varför inte? En som inte tyckte det var Boltons tränare om i en situation strax efteråt sågs lämna sin box och rusa efter domaren längs sidlinjen när han tyckte att han missat ännu en offside. Just offside, på läktaren, var hans position resten av matchen för den förseelsen. I och med målet växer Charlton ett nummer och Jackson och Buyens dominerar mittfältet. Bolton kommer tillbaka något mot slutet, bl a har ex-addicken Dervite en möjlighet att göra avtryck på sin gamla hemmaplan, men resultatet står sig till halvtid.

Andra halvlek började lyckligt på så vis att Charlton lyckades göra tvåan innan Bolton fick till en reducering. Charlons mål gjordes elegant av kapten Jackson som efter förarbete av Moussa och vaken pass av Tucudean kunde, helt omarkerad, dundra in 2-0. Därefter var det Boltons match. Tre minuter efter Jacksons mål gör Moxey i Bolton mål och med det inleder bortalaget en furiös press mot Charltons mål. Det var också nära att resultera. Inte minst när Wiggins räddar på mållinjen, men trots hörna på hörna på hörna, 12-3 i skott på mål och ett totalt bollinnehav 63-37 (främst skapat i andra halvlek) så lyckas Charlton hålla ut och vinner.

Nu väntar Fulham borta. Förhoppingsvis kan Gudmundsson spela. Om inte måste Peeters hitta annan ersättare för Buyens som ådrog sig sin femte varning mot Bolton och är avstängd. För någon vecka sedan tänkte man att Bolton och Fulham skulle vara lätta kort men även Fulham har ryckt upp sig. Nu kommer Swedish Addicks att skicka en ca 20 man stark delegation till fredagens match så det ska väl göra att Charlton skärper till sig lite extra kan jag tro. Vi ses på fredag alla som åker! Håll ögonen öppna framför tvapparaterna ni andra.   

Laguppställning Charlton

Henderson

Wilson
Ben Haim
Bikey-Amougou
Wiggins

Bulot (Fox 78)
Buyens
Jackson
Cousins

Tucudean (Harriott 90)
Moussa (Ahearne-Grant 86)

Laguppställning Bolton

Lonergan

McNaughton
Moxey (Ream 81)
Dervite
Mills

Feeney (M Davies 63)
Spearing
Danns
Pratley (Clayton 81)
Chung-Yong

Beckford

Gunnar Persson, 2014-10-23 12:49