Championship: The Valley, Lör 13 dec kl 16:00
Domare: A Davies
Publik: 15 411

38 Buyens (straff) 25 Eagles
55 Cousins 89 Davies

-Hur svårt kan det vara!? Det är väl den frågan man lite lekmannamässigt ställer sig efter ännu en match med poängtapp sista minuterna. Blackpool hade en chans att kvittera, en chans i den näst sista minuten, och tog till vara på den. Charlton hade en chans, en rejäl chans att rättvist avgöra på övertid, men missade. Resultatet innebar tolfte oavgjorda denna säsong och man kan konstatera att Charlton håller spelet uppe mot alla lag i Championship men saknar något avgörande. Självförtroende? Känner man inte att man är precis lika bra som topplagen i den här serien? Våga vinn!, Charlton!

Bob Peeters överraskar med att plocka upp högerbacken Solly på mittfältet och låta Gomez ta hans normala plats. Ett intressant grepp då Sollys passningsskicklighet och spelförståelse samt regerande på högerkanten kan utnyttjas mer offensivt. Som ersättare för skadade Jackson gör Buyens som väntat entré.

Första halvlek

Ett Blackpool som fått tillbaka lite tro på sig själva efter lyckade resultat de senaste omgångarna kommer ut på the Valley och tar tag i det inledande skeendet till glädje för sina 500 tillresta fans. Matchen börjar lite som den slutar med att en Blackpoolspelare rätt lättvindigt (för att uttrycka sig milt) får med sig en frispark. Frisparken blir farlig och Pope gör en kalasräddning.

När den första anstormningen och bolltjongandet från bortalaget lagt sig börjar Charlton rulla bollen på ett elegant sätt. Föga vägvinnande dock och svårigheterna att skapa det där sista avgörande visar sig tidigt. Det dröjer till minut 15 innan första målchansen kommer. Harriott får den men inget resultat. Charlton fortsätter äga boll men är uddlöst.

Och det räcker inte att spela vackert. I den 25´min kontrar Blackpool och får en hörna. Måhända i en iver att få känna på bollen lite tar Pope ett sent beslut att plocka ner kulan när den kommer seglande från hörnan. Han missar grovt och Nosworthys nick går med (onödig) hjälp av Eagles in i mål. Blackpool tar ledningen, 0-1.

En frustrerad publik får se Charlton ideligen missa avgörande pass eller ta skott illa riktade. Känslan är att det är som förgjort när Vetokele plötsligt fälls grovt i straffområdet. Buyens sätter bergsäkert sin fjärde straff denna säsong, sin vana trogen till vänster om målvakten, och 1-1 är ett faktum. Äntligen och skönt för laget att få ut något av sin dominans. Målet gör Charlton vassare framåt och viljan ses i ett rakare spel mot mål. En vilja man tar med sig in i den andra halvleken.

Andra halvlek

Charlton dominerar. Och får utdelning. I den 55´min gör Fox en superb löpning till vänster och drar isär Blackpools försvar. När bollen når Cousins lägger han den tillrätta och drar till dryga femton meter från mål rätt in i målvaktens högra hörn. Mycket vackert och 2-1 till Charlton. Det ser nu riktigt bra ut. De rödvita trycker på. Vetokele försöker. Strax utanför. Harriott försöker. Just över.

Blackpool har inget att säga till om och Charltons målvakt gör halvlekens första ingripande kvarten kvar. Men att en 2-1 ledning är skör visade sig tydligt när det blir kaosartat i hemmalagets straffområde efter retur på en frispark och bollen bara turligt styrs av egen spelare utanför. Pope får plötsligt lite mer att stå i de sista minuterna av matchen och det kan vara svårt för en overksam målvakt att plötsligt hamna i hetluften, men Charlton såg ut att lyckas bärga hem tre poäng trots allt.

Dessvärre blev det inte så. En minut kvar av ordinarie tid. Domaren hittade något fult i en glidtackling från Ben Haim som hela publiken tyckte var klockren. Backen varnades och frisparken blev ödesdiger för Charlton. Bollen slås in mot mål och den olycklige Pope gör sitt andra misstag för dagen. Han missar åter att styra iväg bollen som når en helt fristående Davies som nickar den in i den övergivna buren. 2-2. Katastrof och ridå kändes det som. Genast går tankarna till senaste matchen på hemmaplan mot Ipswich, även om alla poängen då förlorades.

Charlton försöker dock att ta tillbaka ledningen i en sista forcering. Och chansen kommer! Denna gång är det den andra mittbacken Bikey-Amougou som står  i centrum för händelserna. Han får en bollen från Tucudean bara meter från mål och har egentligen bara att trycka dit den. Men. Varför händer det så ofta? Bollen skjuts för kung och fosterland, med full kraft och vilja. Över mål. Gissningsvis får vår gode mittback svårt att sova efter detta.

2-2 står sig och Charlton avancerar en placering i den jämna tabellen till plats tio. Den här matchen skulle de vunnit. Nu gäller närmast att skrämma slag på Blackburn i nästa omgång inför lagens möte i FAcupen på nyåret. Kom igen, Charlton. Gå för vinst. Ni har laget för det.