Matchrapport Charlton - Blackburn

Championship: The Valley, Lör 14 mar kl 16:00
Resultat:
 1 - 3  (0 - 2)
Domare: C Breakspear
Publik: 14 888

 

Målgörare
57 Buyens (straff) 15 Rhodes        
  18 Conway            
  78 Rhodes

Charlton fick se sin segersvit bruten när de Jordan Rhodes åter visade att han är en av engelska ligans absolut bästa målgörare. Matchen var en sexpoängsmatch som skapade ett litet vaccuum bland mittenlagen, Blackburn på den övre delen och Charlton på den nedre. 

Blackburn tog direkt hand om taktpinnen i matchens inledning och förpassade Charlton till att försvara sig. Gästerna hade flera goda möjligheter att ta ledningen innan seriens stora målskytt Jordan Rhodes presenterade sig. Dessvärre för Charlton är det ju inte första gången de misslyckas med att ta hand om honom. Spelet hade knappt satts igång innan det rasslade i Hendersons nätmaskor igen, denna gång efter slarvigt försvarsspel som serverade bollen på ett silverfat för Conway som inte gjorde något misstag. Tvåmålsunderläge efter 18 minuter och inte så mycket offensivt spel från Charlton gjorde att matchen näst intill kändes avgjord.

Charlton visade dock kurage och började spela fotboll i allt större utsträckning. Trots bra spel och ett par goda chanser var det ändå tvåmålsledning till Blackburn när domaren blåste av första halvlek. Charlton kom in än mer taggade i andra halvlek och inledningsvis var det spel mot ett mål, Blackburn fick knappt låna bollen. Knappa kvarten in i halvleken gav insatsen till slut resultat då domaren inte hade någon möjlighet att inte blåsa straff när målvakten Steele vräkte ned Vetokele, lustigt nog ingen frilägesutvisning. Charltons speciella straffspecialist Buyens visade åter kyla och placerad in reduceringsmålet som var väldigt efterlängtat. Charlton jagade på och i Blackburnstil från första halvlek var det ytterst nära ytterligare ett mål några minuter senare när Vetokele nickade bollen i ribban.

Som så ofta straffade sig Charltons offensiv när de inte lyckas producera några mål på sin offensiv. Med knappa kvarten kvar att spela sprang Blackburn förbi Charlton. Första läget räddades men när bollen sedan landade hos Rhodes som bara hade att sätta pannan till var det tack och god natt för The Addicks. Likt i matchen mot Derby visade det sig tydligt att det inte duger att spela bra i 75 minuter, bra motstånd straffar sådant direkt. Charlton försatte förmodligen därmed möjligheten att kunna uppnå en paly-off plats medan Blackburn kraftigt stärkte sina aktier inom samma business.

Ingen rast och vila och imorgon är det redan dags för Charlton att ta sig an Blackpool på bortaplan. Om Charlton var knappa favoriter mot Blackburn måste de anses vara storfavoriter mot ett Blackpool som inte vunnit sedan 10 januari och som senast tog poäng för knappt en månad sedan, lustigt nog hemma mot Blackburn. 

Laguppställning Charlton

Henderson

Solly
Johnson
Ben Haim
Fox

Gudmundsson
Buyens (83)
Cousins
Bulot (73)

Watt
Vetokele
--------------------
Dmitrovic
Bikey
Church (83)
Diarra
Eagles (73)
Wilson
Gomez 

Laguppställning Blackburn

Steele

Henley
Henry (Spearing 70)
Baptiste
Spurr

Conway (21)
Williamson (63)
Cairney
Marshall

Brown
Rhodes
--------------------
Eastwood
Evans (63)
Gestede
Lenihan
Songo'o
Spearing (70)
Taylor (21) 

Artikeln skriven av Lars Liljegren, 2015-03-17 08:01