Championship: The Valley, Lör 4 okt kl 16:00
1 - 1  (1 - 0)
Domare: P Tierney
Publik: 16 369

8 Vetokele 53 Davies

Charlton fortsatte på den inslagna vägen med 1-1 hemma mot Birmingham. Peeters ser fram emot landslagsuppehållet och möjligheten för spelarna att ta igen sig.

Hemmalaget ställde upp med samma mittfält och anfall som mot Norwich men med förändrad backlinje. Solly återtog sin lördagsplats på högerkanten och Morrison fick göra sin första start för säsongen då Ben Haim var otillgänglig på grund av den judiska högtiden Yom Kippur.

Det var Charlton som tog kommandot i matchinledningen. Vetokele visade sig villig att skapa möjligheter och lyckades näta redan på andra försöket, efter 11 minuter. Han viftade efter bollen och Bulot hörsammade hans begäran med ett perfekt och hårt inlägg från vänster. Det var bara för den helt omarkerade Vetokele att sätta pannan till och laget från SE7 hade fått en utmärkt start på matchen. Målet går att beskåda här.

De rödvita stannade dock upp efter målet och släppte in Birmingham i matchen. De blå tryckte på och hade bollen i nätet efter 34 minuter, men då visade det sig att Donaldson, som helt onödigt hjälpt Arthurs skott in i mål, hade stått offside. Skulle släppt den alltså.

Charlton tog i andra halvlek nya tag och hade en farlig chans där Vetokele och Wilson var inblandade. Inget mål dock, och Birmingham åt sig ännu en gång in i matchen. Efter 53 minuter fixade Davis också kvitteringen efter en hörnvariant, med en snabb vändning och ett lågt skott.

Hemmalaget reagerade på det insläppta målet med att dels byta in Moussa istället för Jackson, och dels att ta över mer av bollinnehavet. Det fanns dock ingen som klarade av att få in bollen i mål under resten av matchen. Det mest dramatiska var efter 87 minuter, då Cousins fick bäras av planen med stabiliserad nacke efter att ha landat på ett obehagligt sätt efter en nickduell. Enligt intervju med Peeters ska allt vara OK med den unge mittfältaren.

Addicks är därmed fortfarande obesegrade efter 11 omgångar, rekord för laget i näst högsta serien. Med fullt utvilade spelare och kanske någon tillbaka från skada efter landslagsuppehållet ställer vi nu in siktet på Bournemouth borta 18:e oktober.