Championship: Cardiff City Stadium, Lör 7 mar kl 16:00
Domare: P Miller
Publik: 20 488

56 Macheda 74 Watt
  87 Buyens (straff)

Pånyttföda Charlton ångar på och i Wales kom vinst nummer fem på de sex senaste. Matchen stod länge och vägde men fick fart efter att hemmalaget tagit ledningen. Charlton kvitterade kvarten kvar och avgjorde på straff i matchens slutskede. En stabil insats på bortaplan där tränare Luzon inte tvekar att vila mer ordinarie spelare och ge andra förtroende. Spelarna visar just den lojalitet och lagmoral som krävs och gör Charlton till ett vinnande lag igen.

Det måste kännas skönt för en tränare att veta att han alla spelare i en trupp håller måttet och gör jobbet när andra inte kan. Till denna match var Solly, Gudmundsson och Johnsson tillbaka. Samtidigt vilades överraskande måltjuven Vetokele som rapporteras sliten och Lepoint fick spela från start.

Första halvlek gav absolut inget att ens höja på ögonbrynen för utan artade sig som en kamp på mittfältet. Cardiff hade några pliktskyldiga försök som stoppades av Henderson och Charltons enda ”farlighet” kom när vänsterbacken och alltmer ordinarie Fox laddade för allt han var värd över.

Jo. En händelse i första halvlek som fick samtliga i Charltonlägrets uppmärksamhet var när Henderson fick vård efter en hörna. Guy Luzon tog därefter det säkra före det osäkra och bytte ut vår målvakt i halvtid. Henderson rapporterades ha vrickat foten men väntas vara med redan nästa fight på lördag. Dmitrovic kom in och är ingen dålig ersättare. Men med tanke på Hendersons bevisade betydelse så är alla moln på hans himmel oroande.

Andra halvlek började i samma 0-0-tempo som den första. Det var inte förrän Cardiff lyckades ta ledningen som det började hända saker på planen. Dmitrovic överlistades med ett väl avvägt inlägg på bortre stolpen. Där fick Jones bollen till Macheda som placerade den enkelt i den övergivna buren hos Charlton. 1-0. Möjligen kan man säga att det var rättvist. Möjligen. Halvtimme kvar.

Nu lade Charlton in växeln och forcerade framåt äntligen. Luzon tog in nya anfallstakter i den hungrige Eagles medan Cardiff drog sig tillbaka lite för tidigt och därmed var det bäddat för kvitteringen.

Watt visade åter sina patenterade dribblingskonster två gånger om. När han fick bollen andra gången och vände runt vid straffpunkten gavs läget som gav 1-1. ”Feeling Watt, Watt, Watt” skanderade det trogna bortaföljet och Watt har verkligen blivit en kelgris sen han kom till klubben bara för några veckor sedan. Nu var det en kvart kvar av matchen.

Båda lagen höjde tempot. Men inga chanser resulterade då det händer som bara händer när ett lag är i form. Straff för Charlton tre minuter kvar. Helt korrekt dömd efter att den inbytte Church bryskt knuffats ur spel. Buyens, full av självfrtroende, gjorde inget misstag. Trots att han nu för femte gången slog bollen exakt på samma sätt som han tidigare gjort gavs inte Cardiffs målvakt en chans.

Charlton spelar sedan av matchen och vinner med 2-1. Underbart!