Matchrapport Bournemouth - Charlton

Matchrapport Bournemouth - Charlton: 0 - 1
Resultat:
0 - 1  (0 - 1)
Domare: James Linington
Publik: 10 360

Målgörare
              3 Wilson
   
   

Allting har sin ände men korven den har två. Det blev Charlton varse om när deras förlustfria parad spräcktes borta mot Bournemouth. Peeters mannar fick aldrig spelet riktigt att stämma och trots ett enda mål i matchen blev det en ganska komfortabel seger för hemmalaget.

Charltons laguppställning var i stort sett den väntade med ett stort undantag. Den 17-åriga akademispelaren Ahearne-Grant fick göra debut från start på topp tillsammans med Vetokele. De knappt 1400 tillresta Charltonsupportrarna var vid gott mod inför matchen och Bournemouth såg ju inte ut som någon helt omöjlig uppgift. Dessvärre kanske inte alla ens hade hunnit att bänka sig innan det rasslade till i kassen hos Henderson och det var åter på en hörna som Charlton släppte in ett mål, det femte av de totalt elva som de släppt in. Verkar ju onekligen som en akilleshäl och samtidigt litet motsägelsefullt att ett lag som har haft ett så stabilt försvar hittills skall ha så svårt för att försvara sig på hörnor.

Bournemouth stressade Charltonspelarna ideligen på hederligt gammalt IFK Göteborgmanér vilket skapade en osäkerhet hos bortalaget. Istället för att som tidigare spela sig ur situationerna slogs bollarna bort i allt för stor utsträckning. Inte heller var de kapabla att ta till vara på de kontringsmöjligheter som skapades de gånger de spelade sig ur situationerna. Nej det verkade verkligen inte som att spelupphållet var till gagn för gästerna. Inte blev det bättre av att både Gudmundsson och Vetokele fick utgå på grund av skador och förmodligen inte kan vara med på tisdagen hemma mot Bolton.

Det var första gången Charlton spelade i sitt nya tredjeställ á la Barcelona och enligt utsago skall de även göra det borta mot Fulham. Vi får hoppas att det inte finns något samband där emellan med tanke på att Fulham tog sin tredje seger för säsongen när de besegrade Norwich hemma. Det var en omgång fullt av överraskningar och även Nottingham åkte på sin första förlust för säsongen och NOrwich fick se sig passerade av både Watford, Middlesbrough och Derby när de förlorade mot Fulham. Charlton halkade ned till åttonde plats medan Bournemouth klättrade upp till nionde. Full omgång på tisdag och då gäller det att Peeters har en ny taktik på gång för ett sånt stereotypt spel som visades upp i lördags tar man inte många poäng på.

Laguppställning Bournemouth

Boruc

Francis
Cook
Elphick
Daniels

Ritchie
Surman
Arter
Pugh

Pitman
Wilson.
--------------------
Camp
Smith
Harte
Gosling
Stanislas
Fraser
Rantie

Laguppställning Charlton

Henderson

Solly
Ben Haim
Bikey
Wiggins

Gudmundsson (67)
Buyens
Jackson (46*)
Cousins

Ahearne-Grant
Vetokele (46**)
--------------------
Pope
Fox
Harriott (46**)
Morrison
Moussa (46*)
Tucudean
Wilson (67)

Lars Liljegren, 2014-10-20 09:28