Championship: Macron Stadium, Tis 14 apr kl 21:00
 1 - 1  (0 - 1)
Domare: Kevin Wright
Publik: 12 994

79 Le Fondre 9 Bulot

Det blev som väntat delad poäng mellan mittenlagen. Avsaknad av betydelse bidrog till att matchen, trots ett livligt spel, saknade nödvändig skärpa för att kunna erbjuda den förväntade underhållningen.

Båda lagen kom i stort sett till start med förväntade laguppställningar. För Charltons del gjorde WWiggins come back på vänsterbacksplatsen efter ett par månaders frånvaro pga skada. Jag förutspådde att det här kunde bli en ganska händelslös match och att två lag utan något att spela för med största sannolik kommer att kryssa, förmodligen 1-1. Med facit i hand fick jag tämligen rätt även om matchen initialt kunde bidragit till en annan utgång.

Charlton tog ledningen redan i den nionde minuten och hade efter det bud på fler mål men nödvändig skärpa saknades i avsluten och därmed avgjordes inte matchen i Charltons favör vilket kraftigt grämde manager Luzon. Bolton vad det mest skjutglada laget, 22 - 10 i skott mot mål, medan Charlton stod för bättre kvalitet i avsluten, 6-2 i skott på mål. Gästande Charlton förde matchen till stora delar av första halvlek men hade likt många andra gånger den här säsongen förtvivlat svårt att få in ytterligare en boll i nätmaskorna.

Bolton var mer tända när andra halvleken drog igång och pressade tillbaka Charlton som ändå skapade flera farliga kontringar. Likt matchen mot Millwall (dock med fullt manskap denna gång) kunde Charlton till slut inte stå emot anstormningen och med elva minuter kvar kunde Bolton kvittera. De avslutande femton minuterna bjöd sedan på ett böljande spel där båda lagen hade flera chanser var att avgöra.

Med tre omgångar kvar att spela är båda lagen fortsatt fast förankrade i mitten av tabellen utan risk att kunna trilla ur eller chans att avancera till Premier League. För Charltons del innebar det här säsongens 18 oavgjorda resultat på 43 matcher, vilket klart förklarar varför de blir ett mittenlag denna säsong