Inför matchen Wolverhampton - Charlton

Championship: Molineux Ground, Lör 24 jan kl 16:00

Charlton söker med ljus och lykta efter en tillstymmelse till form i det kompakta januarimörkret. Skall de hitta något självfötroende på klassiska Molineaux borta mot Wolves? Av alla de lag som ligger före Charlton i tabellen är Wolves ganska beskedliga även om formkurvan är den rakt motsatta Charltons.

Mycket som pågår inom Charlton påminner mest om en fars. Ägaren Robert Duchâlet är definitivt en man som väcker känslor och är oerhört svårt att förstå sig på. De flesta nyförvärv kommer från fundamentet i hans fotbollsklubbskonglomerat Standard Liége, så även vår senaste manager Guy Luzon som till slut fick arbetstillstånd igår och därmed kan leka manager på riktigt på lördag. Inget ont om Belgien men om man inte platsar som manager eller spelare i deras högsta liga, vad säger att man har så mycket att tillföra i Championship? Givetvis skall man inte dra alla över en kam men litet trött blir man när verksamheten sköts mer som ett bemanningsföretag än en fotbollsklubb.

Inte nog med att det är full kalabalik i klubbens korridorer, resultatmässigt är kräftgången monumental. Förlusten borta mot Watford, 0-5, är den största sedan de förlorade hemma mot Leeds med 1-6 5 april 2003. Då skall man ändå beakta att två bollar rensades undan på mållinjen och Etheridge gjorde fyra mycket kvalificerade räddningar. Försvarspelet som varit lagets fundament under hösten rämnade totalt. En av anledningarna till att Peeters fick sparken tror jag beror på att motståndarna genomskådade hans taktik och då hade han inga mer pjäser att spela ut och laget tvingades fortsätta det spel som inte gav några resultat. Det har ryktats att spelarna ruttnade på Peeters och att han inte hade deras förtroende. Men vilket förtroende skall supportrarna ha för spelarna när assisterande tränare fick hoppa in som manager i matchen mot Watford då spelarna hade "fått sin vilja fram" och levererar det sämsta som skådats på 13 år (åtminstone resultatmässigt)?

Nåväl det kommer inte bara spelare med färjan från Calais, nyligen lånades lagkaptenen i Tottenhams U21-lag in. Han är i första hand en central försvarare och då den delen inte levt upp till förväntningarna de senaste månaderna kanske han går rakt in i truppen. En ny manager brukar dock inte ändra på laguppställningen allt för mycket men att låta förlustlaget mot Watford ograverat äntra Molineaux vore ett hån. En preliminär startelva blir dock betydligt svårare att förutspå än vanligt.

Motståndarlaget Wolverhampton är väl det mest klassiska engelska lag man kan tänka sig i Sverige. Laget är mer eller mindre synonymt med Tipsextra. Efter en resa ned i seriesystemet likt Charlton har klubben återhämtat sig och är numer en stabil klubb i det övre skiktet av Championship och nosar på Premier League. Formen är väldigt bra och senaste förlusten inkasserades hemma mot ännu formstarkare Bournemouth 6 december. Senaste månaden har vinster varvats med oavgjorda resultat och eftersom de vann senast hemma mot Blackpool kanske det är dags för ett oavgjort resultat? Som ni förstår måste man gripa efter halmstråna när det egna lagets form är så uselt. Det andra som talar för att Charlton skulle ha en möjlighet att bryta sin negativa trend är att Wolves har väldigt svårt att döda sina matcher, de allra flesta vinsterna sker med ett mål. Mer positivt är att lagets bäste målskytt Bakary Sako är frånvarande på grund av spel i afrikanska mästerskapen.

Egentligen är det inte mycket som talar för att Charlton ens skall ta poäng. Samtidigt är Charlton ofta, resultatmässigt, oerhört svåra att förutspå. Mitt i en jättesvacka som den nuvarande kan de tvåla till serieledarna på bortaplan för att sedan följa upp det med en cupförlust hemma mot ett amatörlag. Jag hoppas ändå på att Wolves oförmåga att döda matcher kan bidra till att Charlton klarar av ett oavgjort resultat, 0-0 eller 1-1.

Trolig laguppställning

Etheridge

Solly
Bikey
Ben Haim
Wiggins

Gudmundsson
Buyens
Jackson
Cousins
Watt

Vetokele

Lars Liljegren, 2015-01-23 07:53