Inför matchen Wigan - Charlton

Championship: DW Stadium, Fre 20 feb kl 20:45 

När det skymmer, må jag då förnimma Hoppets saliga ljusa frid. Charlton är nere för räkning, men med senaste vinsten mot Brentford 3-0 lyfter man genast huvudet igen och blinkar till några gånger. Är det månne en ljusnande vår som skönjas? Det må vara oroligt internt och externt och många har svårt att känna igen sig i den nya ägarens strategier, men det är på planen det till sist avgörs. 

Charlton inledde denna säsong på ett övertygande sätt, inte minst försvarsmässigt, men av någon anledning rasade tryggheten med målvakt Hendersons skada i höstas. Ingen skugga över reserverna för honom men den stabilitet som backlinjen uppvisat var som bortblåst och oron spred sig i laget. Byte på tränarposten två gånger och nästan ett helt lag i lånespelare på mer eller mindre permanent basis spär på en osäkerhet som inte kan betvingas med en trots allt obändig vilja och önskan att det ska bli bättre.

Men så. Henderson tillbaka. Om det beror på någon magi eller vad det kan vara men det spel som Charlton plötsligt visade upp senast har inte synts till på hela säsongen hart när. Stabilt och sammanhållet i alla delar. Det är i den andanoch med sex poäng ner till kvalstrecketCharlton nu åker upp till Manchester för att möta ett annat av seriens besvikelser – Wigan Athletic FC.

Wigan tillhörde seriens favoriter inför säsongen efter att åtta av de senaste tio åren varit i Premier League, blivit FAcup-vinnare 2013 och kvalat för omedelbart återtåg till högsta serien i fjol. Men denna säsong har det mesta gått emot. Ny tränare, givetvis, men det har inte hjälpt. Svar går att söka i att tongivande spelare även här har varit och är långtidsskadade men jag har svårt att dela den optimism som tränaren tycker sig känna efter senaste matchen och segern över Reading med 1-0 i tisdags kväll. Ett fall framåt ja, men Wigan ligger näst sist med sex poäng upp till kvalstrecket.

När lagen möttes tidigt i höstas var som sagt tonen en annan och Charlton vann med 2-1 och påbörjade en tvåmånaderssvit utan förlust. Men vinsten på hemmaplan är idag närmast av akademisk karaktär. Generellt i Championship är det mer spelarnas dagsform och inställning som lag som avgör matcherna tycks det och där leder Charlton på poäng inför kvällens match.

Efter den odiskutabla segern sist och ännu ett friskt nyförvärv i Chris Eagles för position på mittfältet med rätt att ”döda”, samt med den smittsamma killerinstinkt som likaledes nye, nu läkte, Roger Johnson visade genom att fullfölja matchen revbensskadad, råder en fortsatt revanchlust och jävlaranammastämning i Charlton som nästan går att ta på. Skador på Jackson och Wiggins kommer inte att påverka detta. Wigan med veckomatch i benen får det svårt ikväll! Trots hemmaplan.

Hoppet är det sista som överger människan. Henderson är tillbaka. 

Trolig laguppställning

Henderson

Solly
Ben Haim
Johnson
Fox

Gudmundsson
Buyens
Cousins
Bulot

Vetokele
Watt  

Artikeln skriven av Gunnar Persson, 2015-02-20 13:48