Inför matchen Nottingham - Charlton

Championship: City Ground, Lör 6 dec kl 16:00

Två jämna lag möts på City Ground i Nottingham på lördag eftermiddag. Allt pekar på en riktig tät match mellan nian och tian i The Championship.

Hemmalaget hade precis som Charlton elva obesegrade matcher i början av säsongen, men har sedan haft det hackigt. På de åtta senaste omgångarna har de förlorat fem matcher. Vid Charltons besök får Forest dessutom lyckligtvis vara utan sin bäste målskytt den här säsongen, Britt Assombalonga, som gjort 12 mål men nu är avstängd. Stuart Pearce får fundera på andra alternativ, till exempel Michail Antonio, som står på 10 mål. Pearce har också spelare som Henri Lansbury och Tom Ince i truppen, inte heller de spelare att förakta.
 
Charltons statistik de senaste tre matcherna är 4 poäng och 1-1 i målskillnad. Skadeläget är inte så trevligt. Stephen Henderson och Rhoys Wiggins är båda helt ute ur leken, vilket försvagar försvarslinjen avsevärt. Franck Moussa, Yoni Buyens och Simon Church är det också tveksamt med. Däremot hoppas vi få återse såväl Igor Vetokele och Callum Harriott, som båda gjorde helt OK insatser mot Ipswich.
 
Med lite hack i motorerna för båda lagen ser det ut att kunna bli en tät och möjligtvis rätt tråkig match. Ett av lagen gör nog mål, men fler mål än ett tror jag inte att det blir. Vi hoppas på att det blir Charlton som tar hem det!

Trolig laguppställning

Pope

Fox - Ben-Haim - Bikey - Solly

Jackson - Coquelin

Cousins - Harriott - Gudmundsson

Vetokele

Nils-Martin Lundsgård, 2014-12-11 16:35