Inför matchen Leeds - Charlton

Championship: Elland Road, Tis 4 nov kl 20:45

Efter litet motvind åker Charlton till Elland Road med ny vind i seglen. Ny poäng i lördags, tillfrisknade nyckelspelare och förstärkningar i truppen skall leda in laget på det vinnande spåret igen.

Leeds tillhör helt klart en av ligans stora besvikelser så här långt. Det spel laget presterat är ljusår ifrån vad de presterade för bara tio år sedan när sejouren i Premier League ändades. Det är framförallt försvarsspelet som bjudit in motståndarnas forward till viktoria efter viktoria och laget har nu sju raka matcher utan vinst, senaste trepoängaren var hemma mot Hudds 20 september. Inför kvällens match få Leeds dessutom klara sig utan sin kapten Jason Pearce som får stå över efter att ha inkasserat sitt femte gula kort för säsongen.

Charlton har haft litet kräftgång och oavgjort hemma i lördags mot Wednesday kanske inte är allt för mycket att skryta över men var ändå ett klart fall framåt efter genomklappningen borta mot Fulham. Inledningsvis var spelet lika virrigt mot Wednesday men liksom mot Fulham reddes spelet ut under andra halvlek. Turligt nog var det bara underläge med ett mål och till skillnad mot Fulham kunde Peeters kasta in Vetokele i andra halvlek vilket räckte att säkra en poäng även om det var flera bud på vinnarmål. Både Vetokele och Gudmundsson verkar vara tillräckligt friska för att ingå i startelvan ikväll.

Truppen förstärkts dessutom i fredags med Oguchi Onyewu som satt på bänken senast men som är tänkbar som mittförsvarare samt att Francis Coquelin från Arsenal annonserades idag som korttidslån och förväntas gå in i startelvan. Förändringar blir det helt klart jämfört med i lördags frågan är vem som får kliva undan. Mycket lutar, trots Leeds dåliga resultat, att Vetokele får spela ensam på topp och att man kanske satsar på ett femmannamittfält med två defensiva och tre offensiva spelare.

Förutom årets resultat pekar statistiken historiskt för Charlton. Leeds har bara inte vunnit hemma sedan 2000 så ur den aspekten har Elland Road varit litet av en turarena i modern tid för Charlton, två vinster och fyra oavgjorda. Bortastatistiken är dock inte så upplyftande om man letar efter segrar, endast en hittills i år på ett turligt långskott borta mot Norwich. Resultatmässigt får de gärna upprepa den bedriften ikväll men spelmässigt önskar jag mig betydligt mer för att känna mig tryggare inför framtiden.

Trolig laguppställning

Henderson

Wilson
Onyewu
Bikey
Wiggins

Gudmundsson
Buyens
Jackson
Coquelin
Cousins

Vetokele

Lars Liljegren, 2014-11-04 08:44