Inför matchen Ipswich - Charlton

Championship: Portman Road, Tis 30 dec kl 20:45

Säsongen har vänt in på andra halvan och Charlton styr kosan ostnordost för andra mötet mot Ipswich denna månad. Efter att snöpligt ha förlorat hemma med matchens sista spark är det starkt revanschsugna Charltonspelare som möter upp på klassiska Portman Road. Att Ipswich är storfavorit passar det defensivt skickliga Charlton perfekt!

Utan att börja bläddra i historieböckerna har jag aldrig varit med om ett så kryssglatt Charlton som denna säsong. Tretton av hittills tjugotre matcher har slutat oavgjort och annandagsmötet mot Chadiff var inget undantag. Defensivt fungerar det mesta även om trycket mot det egna målet långa stunder kan vara väldigt intensivt. Ja jag sträcker mig till och med så långt att jag påstår att Charlton förmodligen hade varit i ligaledning om de bara hade haft en enda forward till med tillräckligt bra målsinne. Den nuvarande ende, Igor Vetokele, har varit skadad och klarar än så länge inte av en hel match och är därför även litet ringrostig. Det märktes inte minst när han i femte stopptidsminuten hade chans att avgöra hemma mot Cardiff. Istället för att enkelt placera bollen bredvid målvakten försökte han spränga nätmaskorna. En liten tuva gjorde att bollen studsade upp vid skottögonblicket och bollen for som en projektil upp på läktaren.

Ipswich vinner ungefär lika ofta som Charlton spelar oavgjort och ligger för närvarande på andra plats. Inte en enda förlust på de tio sista omgångarna imponerar stort. Den sista tiden har det dessutom, åtminstone rent målmässigt, vara ganska övertygande segrar. Lagets storskytt Daryl Murphy stänkte in ytterligare två baljor borta mot Brentford och är nu uppe i hela sexton mål, knappt 0,7/match! En lirare att hålla ögonen på för Charltons försvar.

Peeters får ånyo tänka om efter att Harriott senast blev utvisad på en klumpig och onödig sen fällning. Med tanke på det kommande transferfönstret är det inte uteslutet att det var det sista vi såg av honom i klubben. Annars fungerade det ganska bra mot Cardiff, ja i alla fall efter att Harriott hade blivit utvisad. Så det mesta talar väl för att den konstellationen får fortsätta. Den stora funderingen är huruvida Vetokele kommer att få spela från start eller göra sitt inhopp i andra halvlek?

Ja Charlton har verkligen revansch att utkräva, både för den snöpliga förlusten hemma mot Ipswich i början av december men även för alla onödiga uteblivna vinster. Rent statistiskt talar dock det mesta emot Charlton med tanke på att mer än varannan match slutar oavgjort. Med tanke på att de två föregående har slutat med förlust och oavgjort talar det mesta för att det ånyo blir en oavgjord match.

Trolig laguppställning

Etheridge

Solly
Ben Haim
Bikey
Gomez

Wilson
Gudmundsson
Cousins
Buyens
Jackson

Tucudean .

Lars Liljegren, 2014-12-27 19:03