Inför matchen Derby - Charlton

Ligacupen:  iPro Stadium, Tis 26 aug kl 20:45

Två lag med mediokert facit från tidigare års Ligacupsspel ställs mot varandra när Derby tar emot Charlton i Ligacupens andra omgång. Som vanligt kan man förvänta sig laguppställningar med vissa B-laginslag men med tanke på Charltons vinst lagen emellan för en vecka sedan i ligan förmodas att Derby vill utkräva revansch.

Revanschmöte vankas när Charlton möter Derby borta i Ligacupens andra omgång. Lagen möttes som sagt förra tisdagen där Charlton drog det längsta strået i en händelsefylld och framförallt målglad tillställning. Derby hade det mesta av bollinnehavet i den matchen medan Charlton kontrade med positivt resultat. Något säger mig att den matchbilden kommer upprepas men med ytterligare favör åt Derby när de nu har hemmaplan.

Att båda lagen prioriterar ligaspelet är ingen väl förborgad hemlighet och därmed kan vi utgå ifrån att laguppställningarna kommer att skiljas gentemot förra veckans möte samt lördagens ligamatcher. Derbys store målskytt från förra säsongen, Martin, fick åter målskyttet att stämma när Derby krossade Fulham hemma i lördags. Frågan är om han kommer till spel eller om han sparas till lördagens match mot Ipswich? Förlusten mot Charlton förra tisdagen är än så länge Derbys enda plump i säsongens matchprotokoll så revanschlusten borde vara på topp. Med tanke på att Derby dessutom har nått Ligacupens andra omgång för första gången på fem år finns nog ändå en förhoppning om att kunna bräcka den dåliga sviten ordentligt.

Charlton är än så länge obesegrade den här säsongen men senast borta mot Huddersfield var det verkligen på gärdesgården att den sviten skulle spräckas. Genom en stark slutforcering lyckades de dock kvittera i tredje stopptidsminuten. Jämfört med den laganda som visades upp under stora delar av förra säsongen verkar det finnas betydligt mer jävlar anamma hos laget hittills. Med undantag av lagets avancemang i FA-cupen förra året har Charlton generellt ett bedrövligt facit i cupspelet de senaste tio åren. Så jag tror därför att även Charlton har en önskan att förbättra de utfallen, trots den magra speltruppen till trots.

Målvakten Hendersson som fick utgå pga skada i mötet hemma mot Wigan ryktas vara återställd och där ställs väl manager Peeters inför valen att spara honom tills han är än mer återställd vs låta honom få matchträning inför ligamötet borta mot Brighton. Högerbacken Solly vilas förmodligen också medan jag kan tänka mig att Peeters även väljer att inte sätta ordinarie forwardsduo på topp.

Hur går det i matchen? Det känns som om Derby har viss favör men med tanke på att båda lagen prioriterar ligaspelet högre samt att tre till fem ordinarie spelare kan tänkas ställas över kommer matchutvecklingen få än större tyngd på slutresultatet än normalt.

Trolig laguppställning

Pope

Gomez
Bikey Amougou
Ben Haim
Fox

Berg Gudmundsson
Buyens
Jackson
Harriott

Tucudean
Church

Lars Liljegren, 2014-08-26 19:35