Inför matchen Charlton - Rotherham

Championship: The Valley, Lör 31 jan kl 16:00

Mitt i vintern, men det börjar hetta till nu. Ingen vinst sedan början på november gör att Charlton har tappat fotfästet i serien och närmar sig lagen kring nedflyttningsstrecket. Ett av dessa är lördagens motståndare Rotherham United som befinner sig strax ovan detsamma, bara tre poäng efter Charlton fyra pinnhål ovanför i den täta nedre delen av tabellen.

Rotherham. För många är nog det ett lag för div3 eller div4fotboll. Så kanske även Charlton gudbevars, men meritmässigt genom åren är Charlton överlägset. Rotherham spelade i League Two, dvs div 4 för två säsonger sedan. Men efter uppflyttning två år i rad är man denna säsong pigga nykomlingar i Championship och känslan är att det flödar av optimism i laget och att man trots tabelläget är tillfreds med sina resultat i år där man stått upp bra mot de flesta lagen och varit svårslagna.
 
Hur läget är i Charlton är svårt att säga. Resultatmässigt är man fullt jämförbara med Rotherham vilket man i Charltonlägret inte är nöjda med. Ny passionerad tränare och fem nya spelare har införskaffats, men efter 0-5 mot Watford började man ana en katastrof. 0-0 borta mot Wolves senast gör dock att man lyfter huvudet man upprepat dängt i bordet sedan en tid.
 
Senaste nyförvärvet kom i veckan i belgaren Christophe Lepoint som varit uttagen i belgiska landslaget för några år sedan och har internationell erfarenhet från europeiska klubbar i andra länder. Han kan med sin energi och aggressivitet dominera mittfältet framöver om det vill sig väl i anpassningen till spelstil och medspelare. Det är troligt att han kommer att få speltid mot Rotherham.
 
Matchen känns öppen. Om inte Rotherham otippat enkelt slagit Bolton med 4-2 i tisdags hade man varit rätt övertygad om en Charltonvinst här. Men den frenesi och vilja the Millers visade upp från första minuten mot Bolton med ledning 3-0 i paus gör mig lite orolig. Förhoppningsvis är Charlton varnade av detta och gör som nye tränaren Luzon säger och sluter tätt bakåt i första hand. Om man inte lyckas med det på hemmaplan mot Rotherham så är det svårt att se de ljusare tider vi alla sägs gå mot så här års.
 
1-1 slutade matchen lagen emellan i höstas. Oavgjort även nu? Eller är det dags att ge oss en vinst igen. Det var som sagt några månader sen sist.

Trolig laguppställning

Dmitrovic

Solly
Ben Haim
Bikey-Amougou
Fox

Gudmundsson
Buyens
Veljkovic
Cousins

Watt
Vetokele

Gunnar Persson, 2015-01-30 13:36