Inför matchen Charlton - Ipswich

Championship: The Valley, Lör 29 nov kl 13:15

Efter det mållösa mötet mot Millwall tar Charlton nya tag hemma mot Ipswich i ett toppmöte som blir en intressant sexpoängsmatch.

Än så länge är det en del saker som är oklara vilken laguppställning Peeters kommer att ange på lördag. Henderson är fortfarande skadad och Peeters har akut lånat in Neil Etheridge på lån från Oldham. Harry Lennon har ånyo lånats ut, denna gång till Gillingham. Vetokele verkar inte vara helt återställd och det går nog inte att räkna med honom hela matcherna under december. Bristen på ytterligare forwards är skriande men det mesta pekar på att det inte blir någon förstärkning förrän efter årsskiftet. Så det mesta pekar på att det blir samma startelva som i derbyt mot Millwall förra lördagen.

Oavsett laguppställning kommer det inte bli någon enkel match då Ipswich har en mycket positiv formkurva. Bara en förlust på de tio senaste omgångarna imponerar även om skillnaden mot Charlton inte är så stor. Den största skillnaden återfinner vi i genomsnitt ett mål mer framåt i varje match som bidrar till åtta vinster mot Charltons sex. Mick McCarthy har således lyckats väl hittills i rollen som manager för traktorpojkarna.

Charlton har som sagt haft svårt att ta vara på sina målchanser i tillräckligt stor utsträckning och laget är i starkt behov av en förstärkning på forwardssidan för att både komplettera och skapa en bättre reserv då målfabrikationen mer eller mindre står och faller med Igor Vetokele. Vi får se om förutsättningarna hinner förändras innan den tidiga lördagsmatchen som direktsänds i kanal 10 med start 13:15. Även om Ipswich får vara favoriter så får ändå utgångstipset bli ytterligare en oavgjord match och att hemmasviten utan förluster håller i sig.

Trolig laguppställning

Pope

Solly
Bikey
Ben Haim
Fox

Gudmundsson
Coquelin
Buyens
Jackson
Cousins

Vetokele

Lars Liljegren, 2014-11-28 10:24