Inför matchen Charlton - Derby

Championship: The Valley, Tis 19 aug kl 20:45

Spelschemat är intensivt så här på början på säsongen och ikväll är det redan dags för den tredje omgången när Charlton tar emot favorittippade Derby. Inför säsongen en bergsäker bortaseger enligt alla experter men Charltons inledning på säsongen har överträffat förväntningarna. Så istället för att ett bottenlag tar emot ett topplag är det istället mer att anse som ett toppmöte där sexan tar emot åttan. Kan Charlton skrälla igen?

Charlton tillhörde toppfavoriterna hos alla bookmakers inför säsongen att vara ett av tre lag som åker ut. Efter förra säsongens tragglande och kämpande intill näst sista omgången kan jag i och för sig förstå detta men nyförvärven har varit intressanta och det känns som ett mer kompetent lag denna säsong än den som startade dito förra året. Efter en snöplig oavgjord match borta mot Brentford där Charlton borde ha vunnit har de sedan följt upp med en klar seger i Ligacupen hemma mot Colchester och sedan vinst i ligan hemma mot Wigan. Nu är det ånyo dags för hemmamatch och denna gång mot Derby. Liksom Wigan har Derby tillhört favoriterna till avancemang till Premier League men Wigan har inte övertygat under de inledande två omgångarna.

Derby, har liksom Charlton, inlett med en seger och en oavgjord i ligan samt avancemang i ligacupen. Så statistiskt är skägget så jämnt det kan bli. Uddamålsseger hemma mot förväntade bottenlaget Rotherham och sedan oavgjort och mållöst borta mot Onsdagsslaget är ingenting som sätter skräck i motståndarna direkt. Så Charlton lär vara taggade att ta en ny viktoria på hemmaplan innan en kommande bortasejour vidtar. Trots att det blev mållöst mot Wednesday så var det inte en match utan chanser, Derby var dock det lag som kreerade minst med 11 skott mot mål varav 3 på mot Wednesdays 21 (7). Derby hoppas nog att förra säsongens storskytt Chris Martin, 25 mål, skall vakna till liv. Hittills har det "bara" blivit ett mål i Ligacupen borta mot Carlisle. En herre med kapacitet som Charltons försvarare bör hålla ett extra öga på.

Ett av Charltons nyförvärv målvakten Henderson fick senast utgå pga skada i mitten av andra halvlek och den unge och något orutinerade Pope fick ersätta. Det var blott hans tredje match för Charlton sedan han tog livet upp från ungdomsakademin 2011, samtliga tre matcher han spelat har varit just inhopp till följd av skada. Så just den situationen får man ändå anse att han har rutin på. Nu talar det mest för att han får göra sin första match från start ikväll. I övrigt tror jag inte att Peeters gör några ändring, hittills har han mestadels hållit fast från föregående laguppställning oavsett vad avbytare har åstadskommit. Därför tror jag till exempel att Tucudean får förnyat förtroende på topp tillsammans med Vetokele.

I början av säsongen är det alltid svårt att förutse hur matcher skall gå och kvällens match känns på förhand väldigt oviss då lagen hittills är helt jämbördiga. Ett oavgjort resultat ligger kanske närmast till hand och skulle medföra att båda lagen är fortsatt obesegrade.

Trolig laguppställning

Pope

Solly
Ben-Haim
Bikey-Amougou
Wiggins

Gudmundsson
Buyens
Jackson
Cousins

Tucudean
Vetokele

Lars Liljegren, 2014-08-19 12:42