Inför matchen Charlton - Cardiff

Championship: The Valley, Fre 26 dec kl 14:00

God fortsättning! Det är i alla fall en from förhoppning när det gäller Charlton! Senast var man inte i närheten av att rubba Blackburn och ovissheten är stor nu när Cardiff kommer på besök. Charlton resp Cardiff har skramlat ihop lika många poäng, 30, och placerar sig tillsammans i tabellens absoluta mitt - inför säsongens mitt. Charlton har visat sig svårslagna på the Valley i år och Cardiff har endast mäktat med åtta poäng på bortaplan. Detta skulle tala för hemmavinst men jag har en bad feeling about this.

Charlton får tillbaka sin kapten Johnnie Jackson efter skada. Det kan betyda mycket då han kan inspirera hela laget. Det betyder väl occkså rimligtvis att experimentet med Solly på mittfältet är över och att han återtar sin normala plats som högerback. Om den klena inställningen senast får Peeters att pröva nytt återstår att se men han har visat sig vara en försiktig general tidigare och några större förändringar är inte att vänta.

Cardiff har förlorat sina senaste matcher men gjort det med den äran kan man säga. Man har en bra men lite för optimistisk offensiv tycks det. Förlorade senast mot sensationslaget Brentford hemma med uddamålet men hade dock en grym andra halvlek där och the Bees kom undan med blotta förskräckelsen. Innan dess hängde man med ligaledarna Bournemouth bra och innan dess vann Cardiff mot svåra Watford på bortaplan. Fina insatser men med sur poängutdelning.

Lite negativa känslor spökar hos mig: - Har Charlton levt lite på andra lags underskattning under hösten? -– Man rullar bollen snyggt. Men effektiviteten? Anfallet tycks stå och falla med Vetokele. Det känns onekligen tunt. Mot detta står ett hungrigt respektlöst Cardiff som jag tror kommer dominera händelserna i annandagens match. Jag hoppas att Charlton går ut försiktigt, för det kommer att öppna sig kontringsmöjligheter mot ett ibland övergivet försvar hos bortalaget.

Oavgjort igen?

Trolig laguppställning

Pope

Solly
Ben Haim
Bikey
Wilson

Buyens
Jackson
Cousins
Gudmundsson

Harriott
Vetokele

Gunnar Persson, 2014-12-25 12:46