Inför matchen Charlton - Bournemouth

Championship: The Valley, Lör 2 maj kl 16:00 

Säsongens sista match stundar och i princip Premier League-klara Bournemouth kommer på besök. The Cherries ligger tre poäng och nitton mål före Middlesbrough, men Charltons Twitterkonto har kastat handsken – 19-0 är ingen omöjlighet. 

Det är alltså 19 mål som skiljer 2:an och 3:an i ligan åt. Charlton har själva inget att spela för, men på det officiella Twitterkontot skrev man i helgen som gick att "Bournemouth firar som om de helt utesluter hemmaseger med 19-0 på The Valley". Det är klart så att det aldrig gjort 19 mål i en Football League-match, men det innebär ju inte att det är omöjligt. Dessutom räcker det att vinna med de 17 mål som rekordet ligger på, om Boro själva gör 3 stycken. Största vinstdifferensen någonsin i Football League ligger dock på bara 13 mål, så då får Boro jobba hårdare.

Med allt detta sagt så vill jag gratulera Bournemouth och deras fans till det högst troliga avancemanget. Kul för dem/er att Yann Kermorgant kunnat bidra till de 50 plusmålen med sina 17 mål under säsongen. Mindre kul för oss Addicks som gärna hade sett fransmannen stanna i Charlton. Det finns fler kopplingar mellan de två lagen, inte minst försvararen Simon Francis, vars avslut i Charlton inte var lika omdebatterat som Kermorgants. Mittfältaren Harry Arter har även han ett förflutet i Londonklubben. Charlton ytterback Rhoys Wiggins gjorde den motsatta resan den glada säsongen då vi lämnade League One bakom oss.

Just Wiggins är inte säkert att de tillresta svenska och engelska Charltonsupportrarna får se imorgon, då Morgan Fox är en stor utmanare på vänsterbacken. Högerbacken är vikt åt Chris Solly medan mittbackslåset förmodligen utgörs av åldermännen Tal Ben-Haim och Roger Johnson. På mittfältet kan vi tänka oss att Jordan Cousins och Yoni Buyens startar, medan kanterna befolkas av Johann Berg Gudmundsson och Frederic Bulot. På topp väntar jag mig inga andra än Igor Vetokele och Tony Watt.

Om vi nu bortser från allt trams i början av artikeln så hoppas jag att Charlton avslutar snyggt med en 2-1-seger. Sen hoppas jag att vi har en trevlig försäsong innan det brakar loss igen i augusti. Själv är jag supersmart och åker till London när det är tomt på matcher. 

Trolig laguppställning

Henderson

Solly
Ben-Haim
Johnson
Fox

Gudmundsson
Cousins
Buyens
Bulot

Vetokele
Watt  

Artikeln skriven av Nils-Martin Lundsgård, 2015-08-15 09:14