Inför matchen Charlton - Bolton

Championship: The Valley, Tis 21 okt kl 20:45

Ok. Oskulden är förlorad. Första förlusten denna säsong är ett faktum och något ligarekord blev det inte. Nu går vi vidare. Match mot Bolton på hemmaplan väntar på tisdagskvällen och förväntningarna har ställts på en mer hälsosam nivå efter lördagens matcher.

Charlton har inlett säsongen mycket starkt och trots förlusten senast tappade man bara en placering till åttonde plats. Man har mött fem av de sju lagen ovanför sig och inte förlorat mot något av dem. Möjligen kan mycket tillskrivas att man bekvämt kunnat spela utan favorittryck då man inte tillhör favoriterna detta år, men med de goda resultaten har tonen förändrats och motståndarna kommit in med alltmer respekt. Uddamålsförlusten mot Bournemouth kan därför vara lite nyttig som en påminnelse om att vi inte är odödliga.

Nu har Charlton fått lite jobsposter på spelarsidan. Vår meste målgörare och matchvinnare Vetokele utgick efter halvtid förra matchen med hälseneproblem och kommer troligen inte till start mot Bolton. I och med det ser det genast tunt ut framåt, även om debutanten, 17årige Ahearne-Grant, gjorde en bra match och kan få förtroendet från start igen. Och frågan är om Peeters vågar satsa offensivt med 4-3-3 som man avslutade sist? Jag skulle föredra en försvarsinriktad inställning.

Bolton då? Ja där är inledningen av serien den motsatta Charltons. Inför lördagen parkerade man på sista plats och hade fem raka förluster och bytte ut sin manager. Mycket talar för att det gav effekt direkt. Nye tränaren bytte ut halva laget och plötsligt var man en vinnare igen och spöade Birmingham på bortaplan. Ett Birmingham som Charlton hade fullt sjå med på the Valley omgången innan. Matchen slutade 1-1.

Man återkommer till det hela tiden: Championship är ett ormbo och lagen är jämna. Alla kan slå alla och det är dagsform  i stort men framförallt på nyckelspelare som avgör. Med det sagt och med Vetokele borta talar formkurvan för Bolton på tisdag. Men försvarsmässigt har Charlton visat sig starkt hittills och hemmaplan bör kunna hjälpa till att få spelarna att kriga. En målfattig tillställning att vänta. 0-0?

Trolig laguppställning

Henderson

Solly
Ben Haim
Bikey
Wiggins

Gudmundsson
Buyens
Jackson
Cousins

Ahearne-Grant
Harriot

Gunnar Persson, 2014-10-19 19:08