Inför matchen Charlton - Blackpool

Championship: The Valley, Lör 13 dec kl 16:00

Efter ännu en match med delade poäng förra veckan tar Charlton nu emot seriens jumbo Blackpool. På pappret ett favoritskap att förvalta och med det även en överhängande risk för underskattning. Blackpool är inget stryklag utan har fallit offer med uddamålet i många matcher och har lidit av en tunn trupp under hösten.

Charlton hämtade sig bra, säkert bättre än oss fans, från den försmädliga förlusten på övertid mot Ipswich och ägde i omgången efter första halvlek borta mot Nottingham. Trots många orosmoln i form av skadade nyckelspelare håller man som lag ihop mycket bra och manager Peeters lugn i den ovissa situationen verkar smitta av sig på spelarna som agerar med stort självförtroende.

Charlton lider ändå tydligt av en oförmåga att göra mål och det går därför inte att gå förbi Vetokeles betydelse på topp. Han har gjort närmare hälften av målen i år, och det trots frånvaro i fyra omgångar. Det är bara att hoppas att hans tidiga återkomst efter skada håller. Harriott blir gissningsvis hans partner på topp. De börjar likna ett radarpar ihop. Till Charltons skadelista på ordinarie spelare kan nu läggas kapten Jackson. Han ryktas bli borta i minst två veckor.  Som tur är har Buyens fått kurera sig utan stress och är fit for fight igen. Han tar därför troligen Jacksons plats mot Blackpool. I övrigt vikarierar Pope vidare i mål och Fox på vänsterbacken i stället för Wiggins.

Blackpool åker till the Valley med ett relativt gott skadeäge för årstiden. Man har också hämtat sig starkt efter en tung höst med första trepoängaren i omgång elva. Vinst nummer två kom senast mot Birmingham och i omgångarna innan fick man med sig oavgjorda resultat mot Rotherham och Bolton så tuppkammen växer igen på ett lag man hade hoppats skulle bli en munsbit här.

En seger i denna match på hemmaplan känns trots detta som ett måste för att inte osäkerheten ska infinna sig. Med tre poäng skulle ett avancemang upp mot kvalplatsernas närhet vara möjlig trots nuvarande mittenplacering. I så fall ett bra avstamp inför helgernas digra matchprogram. Utan underskattning och full fokus vinner Charlton.

Trolig laguppställning

Pope

Solly
Ben Haim
Bikey Amougou
Fox

Gudmundsson
Coquelin
Cousins
Buyens

Harriott
Vetokele

 

Gunnar Persson, 2014-12-12 16:59