Inför matchen Charlton - Blackburn

Championship: The Valley, Lör 14 mar kl 16:00

Ett stärkt Charlton tar emot ett halvt stukat Blackburn. Om klyschan att form slår allt blir det en ny seger för det nytända Charlton som i så fall parkerar bredvid Blackburn i tabellen. 

När lagen möttes strax innan jul var Charlton nere i en lika djup formsvacka som midvintersolståndet och hade inte mycket att sätte mot ett Premier Leaguejagande Blackburn. Även om resultaten så långt inte pekade käpprakt uppåt så var inriktningen klar, Blackburn skall tillbaka till Premier League. Efter de har det gått litet halvknackigt i ligan medan laget istället tuffat på som en gammal ångbåt i FA-cupen. Senast nådde de oavgjort borta mot Liverpool för att dessförinnan förnedrat Stoke. Liverpoolmatchen följdes upp med en uddamålsvinst hemma mot Bolton i onsdags så självförtroendet är det nog inget fel på, frågan är hur det täta matchandet har tärt på manskapet?

Då Wembley hägrar är det nog svårt att inte snegla litet på omspelsmatchen hemma mot Liverpool den 8 april även om Blackburn skall spela fyra ligamatcher innan dess. De har i Gestede och Rhodes två fantastiska målskyttar som har gjort hela 29av lagets 46 mål! Samtidigt blir de naturligtvis sårbara framåt om någon av dessa spelare faller ifrån. Charltons försvar lär i alla fall inte vara ovetande om dessa spelare.

Hos Charlton verkar läget vara oförändrat sedan förra lördagen. Målvakten Henderson fick då utgå i halvtid men allt pekar på att han är tillbaka mellan stolparna på lörda är igen. Han har varit fundamentet till den metamorfos Charlton har gått igenom den senaste månaden. Från stryklag till vinnarlag. Fem vinster på de sex senaste matcherna är inte många lag som klarar av. Då den stora marknadsföringsdagen "Football for i fiver" föll väl ut med fullsatta hemmaläktare och en klar 3-0 vinst mot Hudddersfield borgar det för att det kommer mer än de brukliga ca 15 000.

Även om Blackburn ligger två placeringar före Charlton är det nog svårt att påstå att Charlton inte är favoriter till seger med tanke på deras formkurva. Men som sagt, Blackburn har två av ligans absolut bästa målgörarna så det gäller att ånyo spela på topp. De kan inte förvänta sig att, som senast, det räcker med bra spel i en halvlek. Nu räckte detta förvisso till seger ändå mot Cardiff men det är inget recept som rekommenderas att upprepas. Om Charlton klarar av att hålla Gestede och Rhodes utanför straffområdet känns det väldigt positivt. Jag tippar på seger med 2-1.  

Trolig laguppställning

Henderson

Solly
Gomez
Johnson
Fox

Gudmundsson
Bulot
Buyens
Cousins

Watt
Vetokele  

Artikeln skriven av Lars Liljegren, 2015-03-13 14:36