Inför matchen Cardiff - Charlton

Championship: Cardiff City Stadium, Lör 7 mar kl 16:00

Ett Charlton i god form reser till Wales för match mot Cardiff City. Hemmalaget har liksom Charlton givit ett svajigt intryck under säsongen. Efter en godkänd start i höstas gick lagen över i en vinter kantad av besvikelser där resultaten inte motsvarat klubbarnas ambitioner. Nya tränare har tagit över och sökt efter stabilitet. Intrycken efter de senaste omgångarna är att man är på rätt spår. I båda lägren. 

Cardiff, i Premier League förra säsongen, har med tränarexperimentet (?) Solskjaers uttåg kommit ner på jorden igen och lättat lite på gasen i matcherna. Försvaret, med Skottlands landslagsmålvakt Marshall längst bak, ser sig inte lika övergivet i matcherna längre. Efter en period av oavgjorda resultat har man blivit belönade med vinster på bortaplan mot bådeWigan och Rotherham den senaste veckan och waleslaget är beläget på plats 14 strax underCharlton (12) i tabellen. Hemmapubliken väntar dock på en vinst igen. Senast var mot Fulhamefter nyår.

På spelarsidan finns frågetecken för ovan nämnde målvakt Marshall men Charlton får se upp med är ett killerbetonat anfallsspel med Macheda, Revell och McAleny. Tryggheten på mitten står islänningen Gunnarsson för, som i denna match skulle få möta sin landslagskompis Gudmundsson hos Charlton om inte han drogs med en efterhängsen höftskada och därför är är tveksam till spel. Han vilades senast mot Nottingham, en match som Charlton vann med 2-1.

Charlton har på ett sagolikt sätt kommit tillbaks från de döda och hittar målet igen. Fyra vinster på de fem senaste med målskillnaden 11-3 talar sitt språk och oron för nerflyttning har bytts mot förhoppningar om att kunna närma sig topp sex. Det lyser av självförtroende i londonlagets alla delar, från Henderson längst bak till nye Watt längst fram. Flera spelare får förtroende och tar initiativ när andra får skavanker. Fox på vänsterbacken och Bulot på mitten. Viktige måltjuven Vetokele trivs igen med sin nya anfallspartner.

När lagen möttes på the Valley på annandagen slutade matchen 1-1 efter en sen kvittering av Gudmundsson.  Charlton hade då hållit walesarna stången med 10 man en stor del av tiden. Det är en högst oviss match på lördag mellan två lag som, numera, bemödar sig om ett passningsspel med sammanhållna lagdelar. Som Charltonsupporter funderar man lite på om lagets pånyttfödelse ska bestå? Vågar inte riktigt tro på det än. Cardiff är inte dåliga och får tipset av mig i denna match. Främst på grund av hemmaplan och hungern efter att ge sin röststarka publik en vinst igen. Men det bör bli tätt så gardera med kryss.

Trolig laguppställning

Henderson

Gomez
Diarra
Bikey-Amougou
Fox

Bulot
Buyens
Cousins
Eagles

Veolkele
Watt 

Artikeln skriven av Gunnar Persson, 2015-03-06 12:50