Inför matchen Brighton - Charlton

Championship: The Amex Stadium, Lör 30 aug kl 16:00

Efter en bättre inledning på årets serie än vad man kunnat hoppas på åker Charlton ner till Brighton för den tredje bortamatchen på en vecka. Det hårdsatsande hemmalaget spekuleras vara ett av lagen på kvalplats i år. En svår match för Charlton således och man behöver vässa till sig från senaste ligamachen i Huddersfield, som slutade 1-1.

Charlton har inlett med vinster över de förmodade topplagen Wigan och Derby på hemmaplan, men fått nöja sig med oavgjort mot sämre motstånd som Hudds och Brentford borta. Nu möter man ett formstarkt och namnkunnigt lag på bortaplan för första gången och kan man komma tillbaka till SE7 med en poäng är det mycket starkt. Brighton, som inledde med två förluster men kommit igen med två raka vinster i ligan och slog ut Swindon på övertid i veckans cupmatch, är favoriter mot Charlton.

Charltons har, liksom Brighton faktiskt, på kort tid fått till ett vägvinnande passningsspel i högt tempo under matcherna och de nya spelarna har funnit sig väl tillrätta i sina positioner. Förlusten i Ligacupen i veckan mot Derby är inte mycket att säga om men gav vid handen att Peeters har spelare som håller även bakom sina förstahandsval. Mycket kan sägas om Ligacupen men den ger varje manager möjlighet att lufta och testa sin trupp och även om Charlton fick respass nu hann Peeters få positiva svar från de som fick chansen.

Frågan är om Henderson är tillräckligt återställd för att återta sin plats mellan stolparna. Testas sent. I övrigt har Charlton inga skador som bekymrar och gissningsvis startar Peeters med en snarlik uppställning som i ligamatchen Derby. I Brighton finns nyförvärv från Aston Villa som kan få göra debut här, men den att se upp med kan vara Sam Baldock som signats från Bristol C denna vecka. Han fick "Gyllene Dojan" som skyttekung i League One förra året med sina 24 mål. Baldock är en riktig talang och kan växa ytterligare i Brighton.

En svår match för Charlton alltså men publiken lär få se två lag som bemödar sig att kombinera sig fram med snabba passningar. Det är ju alltid trevligt, även om jag inte heller har något emot att Charlton gör en Malmö FF och tjongar bort bollen vid varje tillfälle som ges och bidar sin tid för kontringar. Lyckas man lika bra som skånelaget med det - ja då tar man ännu en skalp mot ett förmodat topplag.

Trolig laguppställning

Pope

Solly
Bikey Amougou
Ben Haim
Fox

Berg Gudmundsson
Buyens
Jackson
Cousins

Tucudean
Vetokele

Gunnar Persson, 2014-08-29 13:35