Inför matchen Bournemouth - Charlton

Championship: Goldsands Stadium, Lör 18 okt kl 16:00

Det är åter dags att ställa in fokus på ligaspelet efter landslagsuppehållet. Charlton har hittills gått från att vara hackkyckling inför säsongen till att nu vara jagat villebråd, laget alla vill besegra. Obesegrade efter säsongens inledande elva omgångar styrs nu kosan mot badorten vid Engelska kanalen, Bournemouth. Skall det bli tolfte raka?

Ja Charlton har vekligen överträffat alla förväntningar genom att inte förlorat en enda match den här säsongen. Visserligen återfinns laget först på sjunde plats efter sju oavgjorda matcher men det skiljer bara två poäng upp till Norwich, som Charlton besegrade på bortaplan, och, liksom Charlton, obesegrade Nottingham Forest. En osedvanligt jämn och spännande liga hittills, inget för den nerv- eller hjärtsvage. Charlton hade förvisso en ännu bättre start säsongen 2011/12 liksom 1927/28 då den obesgrade raden sträckte sig till tolv matcher men dessa utspelade sig i tredje divisionen. Värt att nämna om säsongsöppningen 1927/28 var att den inkluderade två o-o matcher, dvs både hemma och borta, mot något okända Merthyr Town. Den trettonde matchen borta mot Crystal Palace slutade med en förnedrande 0-5 förlust, bara hoppas att det ödet inte återupprepas imorgon.

Jag tror att många supportrar hade sett fram emot mötet mot Bournemouth med tanke på att en av Charltons stora kelgrisar de senaste säsongerna Yann Kermorgant under visst rabalder lämnade Charlton för Bournemouth. Oturligt för honom, Bournemouth och oss andra såg han rött i förra matchen mot Bolton och är därmed automatiskt avstängd. Men det kommer förmodligen finnas annan Charltonanknytning i form av Harry Arter och Simon Francis som båda har lyckats betydligt bättre i Bournemouth än under deras tid i Charlton. I den mycket jämna ligan ligger Bournemouth trots fyra förluster bara fyra placeringar efter Charlton med fyra poäng färre inspelade. Det är alltså ingen promenad i parken som väntar för gästande Charlton men viss fördel känns det ändå som att de har då de som bortalag inte behöver känna någon press att föra matchen.

Charlton hoppas på att Gudmundsson åter skall vara klar efter skada. Han ingick i den framgångsrika isländska landslagstruppen under Lagerbäcks ledning men kunde inte spela på grund av skadan. Det mesta talar för att han är med i morgondagens startelva men han kommer att få genomgå ett sista test under dagen. Ben Haim och Bulot är också tillbaka efter spel i Israel respektive Gabon. Ben Haim går förmodligen rakt in i startelvan efter att ha missat sista matchen till följd av en israelisk högtid. Bulots spelade sin sista match i onsdags och är inte tillbaka på Sparrows Lane förrän idag så det är oklart om han klarar av 90 minuter. Simon Church skadade sig i redan i sjätte minuten i samband med Wales match mot Cypern och är definitivt borta ett tag. Förhoppningsvis kan Charlton därmed åter formera ordinarie bästa lag.

Hittills har inte Charlton bjudit på några målkavalkader denna säsong så jag tror att det åter blir en snål tillställning, oavgjort eller uddamålsseger. Som trogen supporter kan man inte tro annat än att det inte blir förlust när ett tangerat klubbrekord för spel i alla divisioner står på spel!

Trolig laguppställning

Henderson

Solly
Bikey
Ben Haim
Wiggins

Gudmundsson
Buyens
Jackson
cousins

Vetokele
Muossa

Lars Liljegren, 2014-10-17 07:46