Inför matchen Charlton - Blackburn

FA-cupen: The Valley, Lör 3 jan kl 15:00

Det goda nya året som vi alla önskar inleds med att Charlton går in i FA-cupen och tar emot Blackburn på hemmaplan. En svår match. Charlton tar och ger lite för närvarande och det känns som att laget är skört med sin skadedrabbade trupp och sin svaga offensiv. Å andra sidan har man ett försvar som hör till de tätaste i serien, även om Ipswich fick rejäl utdelning senast vilket oroar. Oroande är också hur lätt just Blackburn avfärdade Charlton bara för två veckor sedan.

Det är det ju det här med cupspel. FA-cupen har onekligen traditionen, men hur mycket krut förmår man lägga? Serien måste ju ha prioritet. Charlton är för närvarande inte i ett hotfullt tabelläge, tack för det, och bör därför kunna ge cupen en rejäl chans mentalt. Blackburn nosar på kvalplatserna och bör både känna tryck av favoritskap och vara en aning, om än omedvetet, splittrade i sin inställning till matchen.
 
Förra säsongen var vi några som började drömma lite om Wembley innan Charlton fick respass i kvartsfinalen. Lottningen då med inledning mot Oxford var mer tursam än i år. Blackburn fick förra året svårast möjliga inledning med Manchester City, men pressade ligamästarna till omspel. Det är naturligtvis en sporre för båda lagen att i år överleva en omgång för att få chans till en publikmatch mot ett Premier League-lag i nästa.
 
Blackburn, läs: Rhodes, avfärdade Charlton tämligen enkelt på sin hemmaplan bara för två veckor sedan (2-0) och höll emot Middlesbrough bra senast (0-0). Även det på Ewood Park. På resande fot är man dock mer beskedliga tycks det, och Charlton är svårslagna hemma denna säsong. Revanchlusten måste finnas där, men orkar man? Skador skapar osäkerhet. T ex ställer man troligen av en av sina mest betydelsefulla spelare i denna match: Chris Solly. Hur återställd är kapten Jackson egentligen? Båda är halvskadade. Sedan tidigare är Henderson (mv), Wiggins (b), Onyewu (b), Moussa (mf) på skadelistan.
 
Inget av lagen önskar ett omspel så matchen kan bli sevärd och känslan är att det blir en jämn tillställning där Charlton kan överraska och visa upp ett annat ansikte än senaste mötet lagen emellan. Det gäller bara för vår hårt prövade manager att inspirera och fokusera på möjligheter. Lyckas han inte med det kommer slitna spelare, och Peeters själv, att gömma sig bakom ord som ”skador”, ”otur” ”domarinsats” etc och förlusten mot Blackburn kommer vara ett faktum.

Trolig laguppställning

Etheridge

Gomez
Bikey
Ben Haim
Fox

Gudmundsson
Bulot
Buyens
Cousins

Church
Tucudean

Gunnar Persson, 2015-01-07 07:58