Ligacupen: County Ground , TIs 14 aug kl 20:45
Publik: 6 175

52, D Ambrose
63, A Reid

Charlton tog en stabil och väntad seger på bortaplan mot Swindon i Ligacupen.

På tisdagskvällen säkrade Charlton avancemang till andra omgången i Ligacupen efter seger borta mot Swindon på ett regnigt County Ground. Charlton startade med ett rätt så hyfsat lag jämfört med förra 1-1 matchen mot Scunthorpe, Jonathan Fortune och Chris Powell ersatte Patrick McCarthy och Ben Thatcher på mittback och vänsterbacksplatsen, och på toppen ersatte Izale McLeod Svetoslav Todorov. Så startelvan igår såg ut såhär, Weaver i mål. En Backlinje från höger bestående av Moutaouakil, Bougherra, Fortune, Powell. Mittfältet från höger, Sam, Semedo, Ambrose, Reid. Och på toppen så startade som sagt McLeod och Bent. På bänken startade Randolph, McCarthy, Sinclair, Dickson och Iwulemo.

Första halvlek
Första halvlek var väldigt händelsefattig, det hände inte mycket men efter 15 minuter så var Swindon nära på att ta ledningen när Lee Peacock drog på en kanon från nära håll men Nicky Weaver stryde skottet till en hörna. Sedan hade Amborse och Sam sina lägen, men det var inga större problem var Swindons målvakt för dagen Peter Brezovan.

Andra halvlek
Sex minuter in på andra halvlek tog Charlton ledningen, det var Chris Powell som la en fin crossboll till Marcus Bent som skarvade bollen vidare till Darren Ambrose som tog en perfekt löpning och ledningen var ett faktum. Det var för övrigt Darren Ambroses första mål för säsongen. Ett par minuter senare hade Swindon en bra chans att kvittera när Jerel Ifil nickade precis över ribban efter en fin hörna av Roberts. I den 62 minuten så utökade Charlton ledningen dubbelt efter att Izlae McLeod fällts i straff området och Andy Reid gått fram och lagt straffen fint sedan visserligen målvakten chansat rätt. Darren Ambrose var nära sitt andra mål för kvällen i den 67 minuten men frisparken gick precis över. Ett par minuter senare fick Swindon sin chans att komma in i matchen när Sofiane Zaabboub sköt men en underbar block från Madjid Bougherra. I den 78 minuten gjorde Pardew ett dubbelbyte, in kom Sinclair och Iwulemo. De båda ersatte Reid och Bent. Sedan gjorde Chris Dickson sin senior debut när han ersatte den mycket duktiga anfallaren för dagen Izale McLeod.

Pardew sa att han tyckte vinden spelade en stor roll i första halvlek, vilket gjorde det alldeles jämt. Han sa också att spelet förbättrades helt i andra halvlek när det var Charltons tur att ha vinden i ryggen, och att de spelade mycket mer bestämt och tryggare i andra halvlek. Han påpekade också att de är i princip ett helt nytt lag nu, och att de spelade stundtals underbar fotboll i andra halvlek. Pardew berömmde speciellt Semedo, Sam och anfallsparet Bent och McLeod för sina fina insatser. han förklarar att Marcus Bent gör ett stort jobb med sitt huvudspel och att han spelar mycket osjälviskt. Pardew sa till sist också att Mcleod kan bli en bra tillgång, det är vissa saker som behöver filas på, men av det tränarna sett så här långt så är det bara succé man kan säga om den målfarlige anfallaren.

Charlton: Weaver, Moutaouakil, Powell, Bougherra, Fortune, Sam, Semedo, Ambrose, Reid (Sinclair 78), Bent (Iwelumo 78), McLeod (Dickson 81)

Swindon:Brezovan, Smith (Arrieta 75), Tozer, Ifil, Aljofree, Roberts (Zaaboub 60), Easton, Adams, Comminges, Peacock, Sturrock (Pook 60)