Championship: Arenanamn , Lör 1 sept kl 16:00
Domare: N Miller
Publik:18 556

74, S Todorov

Charlton tog en riktigt skön trepoängare borta mot Londonrivalen Crystal-Palace.

I en match som var mycket jämn större delen av de 90 minuterna blev det Charlton som till sist vann med matchens enda mål inprickat av inhoppande Svetoslav Todorov. Todorov fick dock börja på bänken då Alan Pardew valde att bara satsa med en man på topp och då fick store Chris Iwelumo chansen. Ändringen gjordes efter en tid med mindre bra spel bakåt och på mitten packade man in fem spelare för att göra det trångt för hemmalaget. Dessutom fick vi se Danny Mills tillbaka i Charlton tröjan efter ett antal år i bland annat Leeds och Manchester City.

Under de första 45 minuterna skapade båda lagen bra chanser utan att göra mål, där James Scowcroft hade hemmalagets bästa chans och Chris Iwelumo sköt i ribban för Charlton. Spelet var jämnt och 0-0 i halvtid var rättvist mellan två jämnstarka lag. Andra halvlek var den första lik och vändningen skulle komma i 67:e minuten då Alan Pardew släppte in Svetoslav Todorov på planen i stället för Jerome Thomas och ändrade till en 4-4-2 uppställning med Iwelumo/Todorov på topp. Även Therry Racon fick komma in från bänken och ersatte småskadade Jose Semedo.

Efter 74 minuter kommer så matchens enda mål då Svetoslav Todorov får sin första målchans och enkelt rullar in bollen i Palace buren när Julian Speroni varit ute och botaniserat lite i eget straffområde. Målet gav lite nytt liv till matchen och Todorov var nära att göra ett mål till ett par minuter senare. Men även Palace hade bra chanser till kvittering, men Nicky Weaver var stabil hela matchen och höll nollan för första gången i Charltontröjan.

Hela laget skall ha en eloge till en väl genomförd match och för första gången var det stabilt bakåt. Framåt har vi knappast några problem med många duktiga offensiva spelare och extrakul var att Racon kom in och imponerade stort i sin debutmatch så konkurensen om mittfälts och forwardsplatserna är knivskarp då nu även Matt Holland och Luke Varney är på väg tillbaka efter sina skador. Colchester borta nästa och förhoppningsvis fortsätter vi att haka på i toppen.