Championship The Valley , Lör 18 sept kl 21:00
2- 0 (0 - 0)
Domare: J Singh
Publik: 0 000

85, 88, A Reid

Charlton kämpade till slut ned Norwich i en synnerligen märkvärdig matchavslutning. Det blir att slå i historieböckerna för att se om vi kan hitta när samma spelare blev nedsparkad senast inom loppet av tre minuter och fick straff i båda situationerna. När hände det att vi fick två straffar i samma match senast? Allt detta i bjärt kontrast till säsongen 2004/05 då vi inte blev tilldömda en enda straff!

Pardew överraskar en del genom att sätta Ambrose på bänken. Själv blir jag glad över att Sam får starta eftersom han varit en injektion i sina framträdanden hittills. Varney på topp gör sin första match från start. Till alla fans glädje finns även Danny Mills i startelvan, för första gången på hemmaplan sedan 16 maj 1999.

Första halvlek
Efter sedvanliga handskakningar visar The Addicks redan från start att för the Canaries är The Valley inte the Nest. Norwich startar med ett femmannamittfält som antyder en respekt för PL-laget från förra året. Charlton pressar på och anfaller i våg efter våg. Varney kombinerar fint med Iwelumo på topp och Reid får en möjlighet redan i inledningen men skottet går över. I anfallet efter visar Varney sin snabbhet på vänsterkanten, och kommer igen några minuter senare med ett skott som skulle krökt hårstråna på Dion Dublin om det funnits några. Efter det att Sam trollat bort Bellier på kanten slår han ett inlägg som nickas av Iwelumo. Bollen går över Marshall men i ribban! Vid det här laget har matchen endast pågått i cirka 10 min och det är en force och en pace av Addicks som bådar gott.

Halvleken fortsätter på samma sätt som den börjat och Varney, Sam och Zheng firar triumfer med ett inspirerat spel som måste imponerat på Pardew. Deras aktier bör vid det här laget ha strärkts inför kommande matcher. Men det är långt kvar av den här matchen. Forceringen fortsätter och publiken på The Valley ställer sig upp och vrålar ut sin vällust när Mills, fostrad i Norwich från början, visar sin patenterade hårdhet I en kamp med gästernas Huckerby. Det är så vi minns honom. Vad välgörande det kan vara med en back med gammal god engelsk kämpaglöd! Ett annat exempel är Reid som får nästa chans och dammar på en frispark tätt över. Det känns som ett ledningsmål för Charlton bara är en gulgrön fjäder bort. Sista kvarten ökar Tidaholm takten lite och vår eminente Weaver får göra några räddningar. Ett mål för gästerna i detta skede skulle vara djupt orättvist efter ett överlägset bollinnehav av de våra under mathens första halvlek som dock slutar 0-0.

Andra halvlek
Båda lagen kommer ut taggade och det dröjer inte länge innan omplåstring måste göras. Två av Charltons spelare blir skadade samtidigt och det ser mycket vänskapligt ut när Norwich´ läkare plåstrar om vår egen Mills! Matchen går lite i stå och spelarnas frustration visar sig alltmer i grinighet och tuffa tacklingar. Det känns som vår vän i helsvart bör ta tag i detta snart. Följdriktigt delas det första gula kortet ut. Huckerby för gästerna har tjänat ihop till det efter en kvart av andra. Chanserna för båda lagen avlöser varandra och Varney blir sopren med gästernas målvakt som dock gör en kanonräddning. Varney hade  där matchens bästa chans hittills. Suck. Kampen fortsätter. Brellier blir tagen bryskt. Först en gång av Varney, som varnas, och minuten efter av Semedo som också får se det gula kortet.

Frustrationen växer. Vi måste få in den snart! Bougherra vill visa hur det ska gå till och driver upp med bollen och skjuter från 40m!! Ja jag behöver kanske inte berätta att den bollen inte behövde vittjas av Marshall. Men det ger tecken till fortsatt offensiv. Tio minuter kvar. Pardew gör ett byte. McLeod in i stället för Varney som gjort det bra idag och får välförtjänta applåder. Fem minuter kvar och fortfarande 0-0. Inhoppare Izzy visar sig sedan vara inblandad i följande matchavgörande händelser:

• 85 min. Straff! Yes! Lyckan med straffar för oss har vänt och vi kan glädjas åt ännu en nu när McLeod kommer fri och görs ner av Doherty som får en varning. Vår lagkapten för dagen Mr Reid stegar resolut fram och ger lite rättvisa åt matchen när han trycker bollen i nät bakom Marshall. 1-0! Och matchen är på väg mot sitt slut. Härligt!
  • 87 min.Proppen visar sig vara ur när vår vän McLeod ytterligare en gång sparkas ner i gästernas straffområde. Denna gång av Brellier. Straff igen!! 2-0!! Reid igen!!Härligt-härligt!!

Pardew gör en snygg sak genom att byta ut Sam I 90e så att han får möjlighet att ta emot publikens hyllning i form av en stående ovataion. Ambrose kommer in tillsammans med Sodje som byter av Zhing. Även gästerna byter. Charltons lyckliga matchavslut med två mål på sista fem minuterna gör att publiken, 21543 på The Valley, står upp nu. Men Norwich olycka är inte slut. Matchuret står på full tid när Dion Dublin får se det röda kortet direkt efter en ful fällning av Mills. Dublins utmärker sig därmed för andra gången på stopptid på The Valley. Förra gången var 19 februari 2005 då jag på plats fick bevittna hur han i Leicesters tröja sparkade ur Charlton ur FA-cupen, klart och betalt alltså! Godnatt alla kanariefåglar, matchen slutar 2-0

En riktig kämpainsats av våra röda Addicks och ett rättvist resultat. Pardew hade fingertoppskänsla idag dels med en lyckad laguttagning från start samt inbytet av Izale McLeod som är inblandad i båda målen. Vi fortsätter nu vår klättring upp till toppen av tabellen där vi sannerligen hör hemma. Det visar den här matchen