Championship: The Valley , Lör 10 Nov kl 16:00
Publik: 22 866

45, C Iwelumo
45, Sam Sodje
80, Z Zhi

Charlton tog en klar seger på hemmaplan mot Cardiff där resultatet stannade vid 3-0. Målen gjordes av Sodje, Iwelumo och Zheng. Segern var Charltons tredje raka och därmed hänger de bra med i toppen bland lagen bakom seriesuveränerna Watford.

Alan Pardew valde en startelva med bara en renodlad anfallare i form av Chris Iwelumo. Ynglingen Grant Basey, inte ens 19 år fyllda, fick fortsatt förtroende som vänsterback. På mittfältet gick José Semedo in direkt efter sin en match långa avstängning och Lloyd Sam fick spela från start trots att han i förra matchen blev utbytt redan i halvtid. På andra kanten återfanns Jerome Thomas, en spelare som har haft svårt att imponera under säsongen. I Cardiff spelade ex-Charltonsopan Jimmy Floyd Hasselbaink från start i anfallet, men hans förväntade kollega Robbie Fowler fick av okänd anledning börja på bänken. Istället fick skotten Steven Thompson, en spelare med ett målsnitt som knappt ens Pontus Kåmark hade varit stolt över, starta. Sex mål på 43 matcher blev det från Thompson förra året. Däremot är han stor, tung och elak och kanske var det därför Cardiffs tränare Dave Jones valde honom framför Fowler.

Charlton började piggt och gjorde mål redan efter elva minuter. Zheng Zhi nickade in ett inlägg från Andy Reid, men dessvärre blev målet bortdömt eftersom Chris Iwelumo gick lite hårt åt Darren Purse. Minuten efter det var Hasselbaink nära att kruta in 1-0 för Cardiff men Weaver räddade till hörna. Cardiff skapade inte mycket mer än denna chans, däremot ville Steven Thompson ha straff efter att ha blivit fälld av Fortune strax innan halvtid, men domaren med det fantastiskt osexiga namnet Michael Jones var inte inne på samma linje. Halvleken tickade mot sitt slut och den såg ut att förbli mållös, men Charlton gjorde som i tidigare matcher och gjorde mål i halvlekens slutskede. Efter lite kalabalik i Cardiffs straffområde efter en frispark från Reid kom bollen till Sam Sodje som någon meter framför mål dundrade in 1-0. Detta var nigerianens första mål för Charlton. På fyra minuters övertid gjorde Chris Iwelumo mål för tredje matchen i rad och för ovanlighetens skull var det ett långskott.

Direkt efter halvtid var Zheng nära att utöka ledningen till 3-0, men hans inlägg kom aningen för nära Kasper Schmeichel i Cardiffmålet. Hasselbaink var i 68:e minuten återigen nära att göra mål på sitt gamla lag. Talangen Joe Ledley slog ett bra inlägg från vänsterkanten men Hasselbainks nick gick strax utanför. En annan kantspelare var på tapeten tio minuter före full tid. Andy Reid slog, för Gud vet vilken gång i ordningen denna säsong, en perfekt frispark som och Zheng nickade in 3-0. Det känns onekligen som att Andy Reid kommer att vara en nyckelspelare den här säsongen. Som nyutnämnd lagkapten har han varit lysande under säsongens första tredjedel. Hans vänsterfot kommer utan tvekan ge Charlton många poäng, både i form av mål och framspelningar. Fyra assists har det blivit så här långt, jag blir inte ett dugg förvånad om den siffran är minst tredubblad vid säsongens slut.

Detta var som sagt Charltons tredje raka seger och laget ligger i skrivande stund tvåa, dock med en match mer spelad än t.ex. West Bromwich Albion och Ipswich som också hänger med bra i toppen. Nästa match för Charltons del är på bortaplan mot Preston. Preston ligger på en mycket osmickrande tjugoförstaplats och förlorade senast klart mot ett mediokert Hull City. Chanserna för ytterligare en Charltonseger får alltså betraktas som ganska goda.