Championship: The Valley , Lör 6 Okt kl 16:00
1- 1  (0 - 0)
Domare: P Joslin
Publik: 21 081

82, Z Zhi        90, K Christensen

Fan vad dumt! Nej, jag tänker inte på beslutet med skattereduktion för hushållsnära tjänster, utan att Charlton tappar en ledning på övertid på hemmaplan mot ett mediokert, för att inte säga dåligt, lag som Barnsley. Okej, Barnsley har startat säsongen bra och är väl inne i något slags stim, men nog känns det allt som att Charlton ska vinna en sån här match.

Charlton kom till start med samma lag som i matchen mot Hull, borträknat Lloyd Sam var avstängd. Darren Ambrose kom in i hans ställe. I Barnsley spelade Jamal Campbell-Ryce, tidigare Charltonspelare, från start.

Båda lagen hade varsin chans i matchens inledning. Luke Varney sköt ett lågt skott i andra minuten som Heinz Müller i Barnsleymålet räddade. Fem minuter senare sköt Grant McCann utanför efter att Odejayi nickat ned ett inlägg från Campbell-Ryce. Strax efter det träffade Andy Reid ribban efter att Barnsley inte lyckats rensa undan en hörna ordentligt. Reid hade efter tjugo minuters spel ett bra samarbete med Varney men kom för nära Müller som kom ut bra och tog hand om bollen. Efter dryga halvtimmen tvingades Jonathan Fortune bryta matchen p.g.a. skada. Sam Sodje kom in i hans ställe. Några minuter innan halvtid var Campbell-Ryce nära att göra mål på sitt gamla lag när han efter en kontring bröt in från vänster och sköt ett bra skott, men Weaver tippade bollen utanför stolpen. Halvleken förblev mållös, bokstavligt talat.

Tidigt i andra halvlek var Zheng Zhi ytterst nära att nicka in 1-0 för Charlton efter en hörna från Andy Reid, men kinesen träffade dessvärre ribbans överkant. Andy Reid var sedan nära att skruva in en frispark men den räddades till hörna av Müller. På den efterföljande hörnan var Sam Sodje oerhört nära att göra sitt första Charltonmål men hans nick räddades på mållinjen av Barnsleys målkung (i alla fall så här långt) Brian Howard. Minuten senare kom dock Charltons ledningsmål. Ett inlägg från Andy Reid nickpassades av Iwelumo till Zheng som nickade in bollen i Müllers ena hörn. Simon Davey, tränare för Barnsley, agerade direkt och bytte in två offensiva krafter i form av Martin Devaney och dansken Kim Christensen. Den sistnämnde skulle dessvärre spela en avgörande roll i matchen, då han på övertid satte kvitteringen efter att Charltonförsvaret inte fått ordning på ett Barnsleyinlägg. Riktigt surt kändes detta, inte nog med att man tappar en ledning på övertid, spelaren som gör målet är dessutom en riktig sopa. En dansk sådan också… Matchen slutar alltså 1-1, vilket såklart är mycket svårt att vara nöjd med.

Nästa helg är det ju som bekant EM-kval så då spelar inte Charlton någon match, utan nästa tillställning blir om två veckor då Wolverhampton borta står på agendan. Då gäller det att vara betydligt mer effektiv när/om målchanser dyker upp!