Inför matchen Wolves - Charlton

Championship: Molineaux, Lör 20 Okt kl 16:00

Charlton jagar nionde raka utan förlust när laget möter Wolverhampton borta på lördag.

Äntligen dags för match igen efter irriterande uppehåll för landslagsspel. På programmet står Wolverhampton borta på Molineux. Matchstart 16.00 på lördag. En av säsongen fem svåraste matcher.

Wolverhampton
Wolves bör vara ett topplag i denna liga och är oftast det, även om det varit ojämna det senaste säsongerna. Inför förra säsongen tog Mick McCarthy över ett lag i lätt kris men fick till slut ordning i leden och några lyckade värvningar och lån senare så var vargarna trots allt i playoff. Väl där var krutet blött och laget blev utslaget av ärkerivalen West Bromwich. En förlust som jag är säker på svider än. Inför denna säsong har man värvat klokt. Nya är Freddie Eastwood från Southend och Matt Jarvis från Gillingham, två spelare som även Charlton var och ryckte i. Stephen Elliot har kommit från Sunderland och Darren Ward från Crystal Palace. <BR><BR>Wolves har startat ligan med fyra segrar och tre oavgjorda och parkerar på sjunde plats. Man har en bra trend med fyra raka utan förlust. Senast vann man dock mycket turligt mot Coventry med mål i matchens sista minut. En positiv kurva, javisst. men många skador stör laget nu, framförallt framåt. Freddie Eastwood skadade sig i Wales match mot San Marino. Stephen Elliot är borta och likaså Stephen Ward. Det kan ge en öppning för en Charlton-bekant: Jay Bothroyd.

Tredje gången gillt för Wolves? Laget har redan förlorat mot de två övriga nedflyttade PL-lagen Sheffield United och Watford. Just den trenden får gärna hålla i sig.

Charlton
För Charltons del så är Andy Reid tveksam, vår utan tvekan bäste spelare så här långt. Skadad på träning med Irland i veckan, men spelande ändå och var strålande i 0-0 matchen mot Tyskland. Han fullföljde även 90 minuter mot Cypern i onsdags så skadan kanske inte är så allvarlig. Fast andra regler verkar gälla i landslagssammanhang (läs Lehman; som spelar i landslaget men är skadad i Arsenal). Säsongen är lång, tror inte Pardew chansar om Reid är halvskadad.

Alan Pardew kommer troligtvis starta med en snarlik uppställning som han gjort de senaste matcherna. Orosmoment som sagt Andy Reid. En naturlig ersättare skulle kunna vara Matt Holland, men så blir inte fallet. Precis tillbaka från knäskada har Holland sträckt sig och blir borta minst tre veckor.&nbsp; Så typiskt. I mittens rike regerar Zheng Zhi och Semedo. Den senare är ett riktigt fynd. Studerade honom live senast hemma mot Barnsley och killen gör allt rätt, en Makelele i miniatyr. Jerome Thomas är tagen till nåder efter sitt besök i finkan, han gjorde inhopp senast och kanske får han chansen från start. En Jerome Thomas i form är en viktig pusselbit i jakten på uppflyttning. Ben Thatcher fortfarande borta och Lloyd Sam avstängd efter brottningsmatchen mot Hull.

En svår match såklart, men skador stör hemmalaget och Charlton har åtta raka utan förlust. Jag ser en en vinstchans. Grundtips kryss, garderar med tvåa.

Trolig laguppställning

Weaver

Powell
Bougherra
Fortune
Mills

Reid
Zheng Zhi
Semedo
Thomas

Varney
Iwelumo

Artikeln skriven av Jocke Berg, 2007-10-19