Inför matchen Stoke - Charlton

Championship: Britannia Stadium, Lör 18 aug kl 16:00

Efter oavgjort i premiären hemma mot Scunthorpe väntar nu första bortamatchen. Stoke City på Brittania Stadium står på programmet. Enligt Alan Pardew en av säsongens svåraste matcher.

I säsongen andra match väntar Stoke borta för Charlton på lördagkväll. Det blev bara en pinne i hemma-premiären mot Scutnthorpe och säkert har det slagit en och annan Charlton-supporter att detta blir en tung resa. Det är inte för inte som Championship kallas för The Graveyard. Alan Pardew, med gott om Championship-erfarenhet, rankar denna match som en av säsongens svåratse.

Det är första gången sen 1998 som Charlton möter Stoke i ligaspelet. Den gången vann Charlton med 2-1 i motsvarande match. Då var det första gången sen 60-talet som Charlton lyckades vinna på Victoria Ground/Britannia Stadium.Efter det har Stoke slagit ut Cafc ur ligacupen säsongen 00/01.

Stoke gick förvånansvärt bra förra säsongen då man slutade 8:a, med häng på playoff-plats ända in på mållinjen. Mycket tack vare ett antal lyckade lån, ett system som Stoke utnyttjar flitigt. Lee Hendrie, Patrik Berger, Jonathan Fortune (!), Jon Perkin, Andy Griffin, Salif Diao var alla där under perioder.

Denna säsong ser laget på pappret inte lika starkt ut. Förutom Jon Parkin är ingen av de lånade spelarna kvar (brukar vara så). Övriga nya spelare är Richard Cresswell från Leeds och Stephen Wright från Sunderland (på lån). Man vann premiären mot Cardiff med 1-0, men åkte ur Carling Cup mot Rochdale i veckan.

Denna Jon Parkin, närmast från Hull, är en intressant herre. Stor, och stark som en oxe, med smeknamnet "The Beast". Gjorde 3 mål på 5 matcher förra säsongen. Han blir kvar i Stoke, nu på permanent basis. Blir intressant att följa.

Charlton har på skadefronten Matt Holland, Luke Varney - som dock åter är i träning, samt en tveksam Jerome Thomas. Den sistnämnde omges dock med en hel del flyttrykten så frågan är om han är skärpt på uppgften även om han skulle vara frisk.

Nya spelare sen premiären är fransmannen Therry Racon och återvändande Zheng Zhi. Är tveksamt om någon av dessa herrar spelar från start, även om ZZ säkert är med i truppen. Mittfältet fick senast mot Swindon mycket beröm av Pardew och frågan är om han vågar ändra.

Marcus Bent har övertygat hittills, mål i premiären samt två assist i cupsegern mot Swindon. Det är svårt att tro, men sant är att Marcus Bent agerade osjälviskt och la upp bollen för Darren Ambrose mål. Kan det här bli Marcus Bent år ? Jag tror han är självskriven från start.

Som partner till Bent konkurrerar Todorov, Iwulemo och McLeod. Chris Iwulemo har spenderat tre säsonger i Stoke och det vore ju kul om han fick göra bra ifrån sig. Men jag tror det blir Izale McLeod. Han spelade senast mot Swindon och är med sin snabbhet lämpad att ha i bortaspelet.

Svår match. Kryss. Garderar med tvåa. Matchen går på Visat Sport.

Come On Charlton!

Trolig laguppställning

Weaver

Thatcher
Bougherra
McCarthy
Moutaoukil

Reid
Semedo
Zheng Zhi
Ambrose

McLeod
Be

Artikeln skriven av Joachim Berg, 2007-08-18