Inför matchen Southampton - Charlton

Championship: St Mary's Stadium , Lör 3 Nov kl 16:00

Charlton ställs inför en oerhört svår uppgift när de mer eller mindre är piskade att vinna borta mot Southampton imorgon. Lagen har mer eller mindre motsatt formkurva vilket inte gör uppgiften lättare.

Charlton går ordentlig kräftgång för tillfället med tre raka förluster. Senast hemma mot QPR presterades ett sällan skådat dåligt spel om det överhuvudtaget fanns något ordnat sådant. Helt rättmätigt utbuat av publiken får de tillsammans med managern Pardew återfinna spelet och självförtroendet. För Pardews del gäller det att återfinns fingertippskänslan för vilka spelare som skall spela respektive inte. I matchen mot QPR medförde hans byten till att de få spelarna som bidrog till någonting kreativt successivt byttes ut och starkt bidrog till resultatet. Bara hoppas att de har hittat tillbaks till det som de verkade ha för en månad sedan.

På skadefronten ser det något ljusare ut och både Holland och Powell väntas åtminstone ingå i den trupp som tar bussen ned till kusten. Om de ingår bland de 16 återstår att se. Southampton är av tradition ett bra hemmalag så det är ingen lätt uppgift de ställs inför. Drygt tvåtusen tillresta supportrar skall dock göra sitt bästa för att stötta Charlton i deras strävan att återfinna vinnarkänslan.

Southampton har en rad spelare på skadelistan. Alexander Östlund, Claus Lundekvam, Andrew Davies, Darren powell och Chris Makin. Den före detta Charltonliraren Jason Euell kommer eventuellt till spel, sen test på honom. Skadorna medför viss förändring i Southamptons backlinje vilket skulle kunna gagna Charltons anfall. I det anfallet antar jag att vi inte återser Varney utan att McLeod får göra en av sina få insatser från start den här säsongen.

Givetvis hoppas jag att Charlton vinner men är även inställd på det raka motsatt. Det enda jag inte tror på i dagsläget är oavgjort.

Trolig laguppställning

Weaver

Mills
Sodje
Bougherra
Basey

Sam
Semedo
Zheng
Reid

McLeod
Iwelumo

Artikeln skriven av Lars Liljegren 2007-11-02