Inför matchen Crystal Palace - Charlton

Championship: Selhurst park , Lör 1 sept kl 16:00

I morgon smäller det när Charlton åker en bit söderut för att derbyspela mot grannen Crystal Palace på Selhurst Park.

Enda sedan Charlton sparkade ur Crystal Palace från Premier Leauge i maj 2005 har nog många sett fram emot att de två grannklubbarna skulle drabba samman igen och i morgon är det dags, dock ej i Premier Leauge utan i The Championship.

Båda lagen har spelat tre matcher och har tabellraden en vinst, en oavgjord och en förlust.<BR>Palace började med en imponerande bortavinst mot Southampton(4-1), för att sedan hemma kryssa mot Leicester(2-2) och nu senast blev det förlust mot Ipswich borta med uddamålet. För Charltons del började man med 1-1 hemma mot Scunthorpe, sedan blev det förlust mot Stoke med 1-0 borta innan Sheffield W kunde betvingas hemma på The Valley med 3-2.

Problemet för Charlton hittils har ju definitivt varit försvaret som läckt oroväckande mycket och kanske det blir bättre nu när Danny Mills och Sam Sodje är klara för oss, även om Sodje tyvärr är avstängd på lördag. Framåt har vi dock inga problem och spelare som Andy Reid, Yassin Moutaouakil och Jose Semedo har börjat säsongen strålande.

Till morgondagens match har vi lite problem då Sodje ju är avstängd, Ben Thatcher och Moutaouakil skadade så bakåt lär det bli Chris Powell på vänsterbacken, Madjid Bougherra och Paddy Mc Carthy i mitten, medan Danny Mills troligen går direkt in på högerbacken. På mitten lär vi få se Reid tillsammans med Semedo, Jerome Thomas och antingen Zheng Zhi eller Darren Ambrose. Även Therry Racon kan vara med i diskutionerna då han imponerade stort mot Stockport i cupen i tisdags. Framåt får vi troligen se Svetoslav Todorov tillsammans med Chris Iwelumo då Marcus Bent i dag blev utlånad till Wigan. Skadade Luke Varney är åter tillbaka i träning, men lär få vänta någon match till innan det kan bli tal om en plats i startelvan. Som vanligt får vi se Nicky Weaver mellan stolparna.

Crystal Palace har lånat in Liverpools Besian Idrizaj och på sakadelistan hittar vi Paul Ifill, Dave Martin och Ben Watson. Clinton Morrison väntar på sitt 100:e mål för Palace så honom får vi se upp med då han lär vara extra sugen på att göra det i ett Londonderby och i övrigt har man duktiga spelare i James Scowcroft med ett hattrick mot Southampton och mittfältsduon Jeff Hughes och Carl Fletcher.

Vi hoppas så klart på en spännande drabbning och kanske vi kan täta till vårt läckande försvar så att vi slipper se en match liknande de mot Sheffield W(3-2) och Stockport(4-3).&nbsp; Det räcker gott med en repris från förra mötet på Selhurst Park då vi vann med 1-0 inprickat på övertid av Denns Rommedahl i en riktig skitmatch.

Come on Charlton !

Målvakt

Högerback
Mittback
Mittback
Vänsterback

Högermittfältare
osv.

 

Artikeln skriven av Magnus Persson, 2007-09-01