Inför matchen Coventry - Charlton

Championship: Ricoh Arena , Lör 29 sept kl 16:00

Efter veckans cupsmäll är det åter dags att fokusera på säsongens huvuduppgift, avancemanget till Premier League. Efter fem förlustfria matcher i ligan verkar inte Coventry vara en omöjlig uppgift ens på bortaplan.

Charlton
Det tuffa matchprogrammet med två matcher per vecka under tre veckor gjorde att Pardew luftade ett mycket reservbetonat lag i förlustmatchen mot Luton i tisdags. Endast mittbacken Bougherra fanns kvar i laguppställningen jämfört med matchen mot Leicester lördagen innan. En förlust är alltid en förlust men det känns ändå som om det inte går att dra några större växlar av den matchen. Det manskap som medverkat i de senaste fem förlustfria matcherna är betydligt bättre samspelta än laget mot Luton och har fått en välbehövlig vila inför de kommande tre matcherna på åtta dagar. I och med segern senast mot Leicester, 2-0, klättrade vi upp till andra plats i ligan och är för första gången på en placering som ger direkt avancemang till Premier League. Jag tror inte Pardew har någon annan inställning än att han tänker stanna kvar i den zonen resten av säsongen. Då finns det bara ett resultat som är möjligt mot Coventry, ytterligare en seger.

Inför och i början av säsongen verkade detta som en väldig svår match men med tanke på Coventrys resultat på senare tid så känns det inte orealistiskt att tro på seger. Motståndarnas senaste seger kom hemma mot Preston, som har börjat säsongen minst sagt bedrövligt, 1 september. Med tanke på Pardews inställning till laguppställningar finns det ingen anledning att tro något annat än att det blir exakt samma manskap som Leicester. Som ett kvitto efter den matchen att laget blivit allt bättre blev både målvakten Weaver, som verkligen såg darrig ut i den tv-sända matchen borta mot Stoke, och den nyinköpte portugisen (fri transfer) Semedo uttagna i veckans Championshiplag. Semedo jämförs redan som en kommande Makelele men om han bara lyckas bli nästan lika bra så skulle den värvningen vara i gammal god Charltonanda, köp billigt och sälj dyrt. Senast lossnade det även för säsongens dyraste förvärv Luke Varney som nätade för första gången, gör han sitt andra imorgon? En förändring som kan tänkas är att de skadade Holland och Moutaouakil gör comeback, till början på bänken i alla fall.

Coventry
Inför säsongen hade jag nog räknat med att Coventry skulle bli ett stabilt lag på den övre halvan av tabellen, kanske med chans på en kvalplats. Under augusti samt första dagen i september såg det ut att luta åt det hållet men sedan har laget rasat ihop totalt. Senast blev det storförlust borta mot Ipswich med 4-1. Med tanke på att Ipswich rankades som en av de stora favortierna inför säsongen kanske det inte är så mycket att säga om det men Ipswich är tillsammans med Preston de stora negativa överraskningarna hittills. Därför trodde jag starkt på att Coventry skulle kunna vinna den matchen men min 1 2-gardering på tipset kändes tämligen bortkastad.

Men så kom den stora överraskningen i onsdags då Coventry slog självaste Manchester United på Old Trafford. Och även om United liksom Charlton mönstrade ett oerhört reservbetonat lag så skall ingen förringa den ära det innebär att gå vinnande från ett nästan fullsatt OT, det är få förunnat. Om det är så att intäkterna från biljettintäkterna delas lika, trodde i och för sig att det bara gällde FA-cupen, så gnuggar nog Coventrys kassör händerna. Charltons dito gör nog motsatsen med tanke på att det bara kom drygt 4 000 åskådare till Kenilworth Road. Frågan är om spelarna i Coventry orkar ladda om efter den segern, de gjorde förvisso fyra ändringar jämfört med förlustmatchen mot Ipswich, men det tar på krafterna. En seger kan ge oanade krafter och jag tror inte att Charlton på något sätt skall underskatta sina motståndare. Samtidigt tror jag ändå att Charlton har en favör av att komma med ett helt utvilat manskap mot att Coventrys dito "bara" har två dagars vila.

Matchen och "matchen i matchen"
Eftersom jag är övertygad om att Charlton är kapabla att ta sig tillbaks till Premier League tror jag självklart på vinst. Och med tanke på resultatet i de senaste matcherna så ligger väl en vinst med 2-0 närmast till hands. Matchen i matchen utspelas kanske främst på avbytarbänken där den från Charlton sparkade Ian Dowie numer återfinns i Coventry. Trots att han satt på Charltons bänk vid den här tiden förra säsongen är det inte många i laget han känner igen. Dels har Pardew sålt av hela det lag som Dowie köpte in och de var inte få. Dowie fick den största plånboken i Charltons historia och lyckades med att köpa in ett gäng halvdana eller föredettingar till spelare och resultatet blev miserabelt. Utöver det tvingades Charlton sälja guldklimpen Darren Bent och lagkaptenen Young samt den gamle trotjänaren Hreidarsson. Så det blir mycket prestige från tränarsidan vem som går segrande ut den här striden.

Trolig laguppställning

Weaver

Mills
Fortune
Bougherra
Powell

Sam
Zhi
Reid
Semedo

Varney
Iwelumo

Artikeln skriven av Lars Liljegren, 2007-09-28