Inför matchen - Colchester - Charlton

Championship: Layer road , Lör 15 sept kl 16:00

Charlton beger sig norrut för att på lördag eftermiddag ta sig an Colchester. Hemmalaget har hittills bara en poäng på två hemmamatcher så chanserna för att Charlton ska ta sin tredje raka seger i ligan ser goda ut.

Colchester
Colchester är för mig ett typiskt engelskt halvrisigt sparka och spring-lag. Huruvida detta stämmer vet jag inte eftersom jag sett Colchester spela högt räknat en gång, men jag kan inte låta bli att placera dem i samma fack som t.ex. Burnley och Plymouth, d.v.s. lag vars spel inte är mycket att hurra över men som ändå fixar en stabil trettondeplats (typ) i The Championship år efter år. Att Colchester dessutom spelar på ett riktigt blåshål till arena i form av Layer Road förstärker bara mitt intryck av att detta är ett fotbollslag i total avsaknad av glamour men med en stor portion Tipslördagcharm.

Jag har dock tagit mig en titt på deras spelartrupp för att få en riktig uppfattning om vad det egentligen är för pajsare Charlton ska möta, och visst finns det en del helt okej spelare i deras trupp. Namn som jag känner är värda att nämna är den gamle Crystal Palace-backen Danny Granville, Teddy Sheringham (presentation överflödig), den en gång i tiden så lovande Charltonjunioren Kemal Izzet och sist och åtminstone bland de minsta, Kevin Lisbie. Lisbie kom ju till Colchester från Charlton på fri transfer inför denna säsong och har faktiskt på tre ligamatcher gjort två mål, ett imponerande facit för att vara Lisbie eftersom han under sin tid i Charlton varvade rehabträning med ett målchanssumpande som t.o.m. Charlie Davies hade blivit generad över.

Förra säsongen kom Colchester tia i The Championship, vilket faktiskt var deras bästa placering genom i och med att det var deras första säsong i den näst högsta divisionen. En stor del av denna relativa framgång kan tillskrivas det dåvarande anfallsparet Chris Iwelumo-Jamie Cureton. De båda stod för hela 41 ligamål tillsammans och därmed är det såklart en stor försvagning att både Iwelumo och Cureton nu återfinns i andra klubbar. Cureton har gått till Norwich och Iwelumo spelar ju som bekant numera i Charlton. Colchesters senaste match slutade med en 2-3-förlust hemma mot Burnley, där bl.a. Kevin Lisbie stod för ett mål. <B>

Charlton
I Charlton är det positiva tongångar efter två raka segar i ligan och ett alltmer ljusnande skadeläge. Luke Varney är riktigt på gång efter sin vristskada och gjorde hattrick i måndagens reservlagsmatch mot Southampton, som slutade med bandyresultatet 8-4 till Charltons fördel. Moutaouakil och Holland har också varit skadade, båda är klart på bättringsvägen men det är inte sannolikt att någon av dem kommer att spela mot Colchester. Ben Thatcher kommer nog även han inte spela på lördag p.g.a. skadeproblem, vilket gör att veteranen med stort V Chris Powell förmodligen tar vänsterbacksplatsen.

Frånvaron av dessa tre spelare till trots har Alan Pardew ett mycket stort manskap att välja bland så vi kan vara säkra på att de spelare som får chansen från start på lördag definitivt inte är sådana som dragit benen efter sig på träningarna på sistone. Som exempel kan nämnas att det i anfallet finns fyra riktigt bra spelare som konkurrerar om två platser, eller kanske rentutav bara en beroende på vilket spelsystem Pardew väljer. Ingen i kvartetten Varney, McLeod, Todorov och Iwelumo lär vara intresserad av att värma Championshipbänkar regelbundet så det gäller verkligen att leverera när man får speltid. I backlinjen kommer det också ett tillskott i form av Readinglånet Sam Sodje som nu är klar för spel efter att han varit avstängd i förra matchen. Pardew har helt klart angenäma problem inför lördag. Och då har vi inte ens nämnt mittfältet…

Tips
Stabil 2-0-seger efter mål av Andy Reid och Svetoslav Todorov.

Trolig laguppställning

Weaver

Mills
Sodje
Bougherra
Powell

Ambrose
Semedo
Reid
Thomas

Todorov
Iwelumo

Artikeln skriven av Johan Dykhoff, 2007-09-14