Inför matchen Charlton - Sheffield W

Championship: The Valley , Lör 25 aug kl 16:00

Jakten på säsongens första seger forsätter imorgon hemma mot ugglorna från Sheffield. Charltons spel har varierat kraftigt under de två första matcherna från bländande till katastrofalt. Om anfallsspelet skall börja ge resultat så finns förutsättningarna definitivt imorgon, onsdagslaget har släppt in sju mål på deras två första ligamatcher.

Det känns än så länge lite främmande att skriva om mitt eget lag då det till stora delar består av helt nya spelare. Många av dem har jag dessutom väldigt dålig koll på då de kommer från lag som man tidigare inte följt särskilt intensivt. Förra lördagen fick vi dock möjligheten att stifta bekantskap med många av dem i den TV-sända matchen borta mot Stoke. Där bjöd inte backlinjen så mycket att glädjas åt under inledningen av matchen. Än mindre blev det efter att ett av nyförvärven, högerbacken Moutaouakil, skadade sig. Hans ersättare McCarthy visade hur ett riktigt schysst träben ser ut på en fotbollsplan, han blev ordentlig bortgjord av The Beast och sedan var den matchen historia.

Nya tag imorgon hemma mot Sheffield Wednesday och förhoppningen är att laget blivit mer samspelt under veckan. Numer finns inte så många landslagsmän i truppen vilket å ena sidan är tråkigt men å andra sidan kan bidra till bättre kontinuitet och färre skador. En av de få landslagsmän vi har är kaptenen Reid som sägs ha gjort en bra insats när Irland ganska enkelt besegrade Danmark borta med hela 4-0. Under stort hallaballoo värvades Bougherra från Wednesday till Charlton i januari och med tanke på de brister som syntes i backlinjen senast känns det litet tryggare att vår mittback har väldigt god kunskap om sina forna lagkamrater. Tyvärr går hemmapubliken miste om att hacke på en av våra jättefloppar Francis Jeffers som numer spelar i Wednesday, han fick utgå pga skada i förra matchen och är förmodldigen inte med i truppen imorgon.

Med tanke på de skador som vi drabbats av inledningsvis, Varney, Holland, Sankofa och nu senast Moutaouakil så sker det nog inte så stora förändringar i truppen jämfört mlvleked Stoke, vissa förändringar jämfört med den startelvan kan vi nog däremot förvänta oss. Thomas kom in som en frisk fläkt i andra halvlek tillsammans med Iwelumo och bidrog till att förbättra Charltons spel. Mycket talar väl att de spelar från start i denna match. Todorov finns också tillgänglig liksom bekantskapen från förra säsongen Zheng. Jag kan inte påstå att jag var särskilt imponerad av Weavers insatser i målet men med tanke på att han fått förtroendet hittills lär han nog få fortsätta och Randolph får fortsätta att värma bänken.

Ja vad skall man säga om motståndarna Wednesday, har väl inte hängt med så mycket om vad som hänt där sedan Roland Nilsson försvann. Lagen möttes för inte så länge sedan, i FA-cupen januari 2006 då Charlton till slut kunde vinna med 4-2. Utifrån säsongsinledningen gissar jag att de också haft en del omsättning på spelare. Att Bougherra, som jag förstod var en av lagets bättre spelare, valde att lämna mitt under säsongen till ett Charlton som redan då reskerade att trilla ut visar väl på att allt inte varit så bra. De enda spelarna jag på rak arm känner igen är Jeffers(skadad) och Tudgay som sägs vara klar för spel efter skada. Om han kan prestera som han gjort tidigare så lär Charltons mittbackar få vara på sin vakt.

Det mesta talar för att Charlton tar sin första seger för säsongen, mitt tips är att det slutar 3-1.

Trolig laguppställning

Weaver

Semedo
Fortune
Bougherra
Thatcher

Ambrose
Zheng
Reid
Thomas

Bent
Iwelumo

Artikeln skriven av Lars Liljegren, 2007-08-24