Inför matchen Charlton - Queens Park Rangers

Championship: The Valley , Lör 27 Okt kl 13:45

Charlton har helt tappat formen efter landslagsuppehållet. Två raka förluster innebär att de för första gången på länge inte återfinns på uppflyttningsplats. I takt med de förlusterna har även skadorna ökat kraftigt vilket inte förbättrar förutsättningarna inför morgondagens derby hemma mot QPR. 

Charlton
Inför bortamatchen mot Wolves hade Charlton åtta raka matcher utan förlust och bara en förlust under de inledande tio matcherna. Både i matchen mot Wolves och nu senast i förlusten hemma mot Plymouth var man det bättre laget på plan men tog inte vara på sina möjligheter att göra mål. De matcherna påminde mycket om vinsten hemma mot Norwich tidigare under säsongen där vi något turligt kunde vinna med 2 - 0 efter att ha fått två straffar under matchens sista fem minuter. Nu kan man inte förlita sig på sådan utdelning kontinuerligt varför Pardew nog kliar sig ordentligt i huvudet inför vilka forwards han skall välja. Ett alternativ är dock uteslutet, Todorov. I matchen mot Plymouth blev han så brutalt nedsparkad att hans ligament i knät gick snöder och han är borta resten av säsongen. Värt att notera om den situationen är att Plymouths Timar inte ens fick en varning för det överfallet trots att domare Styles senare lyckades dela ut hela 10 gula kort.

Vidare på skadelistan hiittar vi backarna Gibbs (som vanligt), Powell och Thatcher samt mittfältarna Holland och Ambrose. Samarbetet mellan mittbackarna Bougherra och Fortune har lämnat en del övrigt att önska varför jag skulle tro att Pardew väljer att låta Sodje göra sin första match från start. Moutaouakil var tillbaka efter skada i förra matchen, om han kan fortsätta spela på samma sätt som han gjorde innan så är det en klar förstärkning. På mittfältet är Sam åter valbar efter tre matchers avstängning och får slåss om den fjärde mittfältsplatsen med Thomas. Jag tror att Pardew trots de senaste reulstaten väljer att fortsätta med Reid, Zheng och Semedo. Nej abret för Pardew är på forwardssidan. Med Todorov borta resten av säsongen har vi bara tre forwards kvar, Varney, Iwelumo och McLeod. Varney har, enligt min uppfattning, varit alltför späd och trycks lätt bort av motståndarnas försvarare. Det syntes tydligt i matchen mot Barsnley som vi såg på plats. Han kom allt för långt bort från sin kollega Iwelumo och blev sedan utbytt i halvtid. Det mesta talar därför att Iwelumo får spela på topp tillsammans med McLeod. Jag vill dock inte tänka på vad som händer om vi skulle få ytterligareen forward på skadelistan.

QPR
Gästerna från västra London är Charltons raka motsats den här säsongen, det dröjde till tionde omgången innan de tog sin första seger. Den har de sedan följt upp med två oavgjorda matcher och är således obesegrade i de tre senaste omgångarna. Stärkt av de framgångarna kommer QPR till The Valley med en övertygelse om att de åtminstone kan knipa en poäng till. Om någon hade påstått det för en månad sedan skulle man bara skrattat åt det men Charltons självförtorende har fått sig en ordentlig törn så jag låter det inte vara uteslutet att det kan bli ytterligare någon poäng. Jag var själv på plats och såg QPR's vinst mot Norwich och det var inte mycket som talade för att matchen skulle sluta så under första halvlek. Inget av lagen presterade egentligen någonting, publiken bjöds på ett mittfältskrig och en orgie i felpass och långa uppspel utan mottagare. Vad QPR bjöds på i halvtid vet jag inte men det var till stora delar ett helt nytt lag som kom in på planen i andra halvlek. Även om spelet inte förändrades särskilt mycket så hade kämpatakterna och hjärtat tagits fram och de kämpade helt enkelt ned Norwich. Att matchens enda mål kom till på straff spelar mindre roll, de började producera och till slut blev det leverans. Det var betydligt närmare 4-0 än 1-1 och det verkar vara något de tagit med sig efteråt. I lördags kämpade de sig tillbaka hemma mot Ipswich och lyckades till slut att kvittera. Den inställningen har definitivt saknats hos Charlton de senaste tre matcherna vilket är till gästernas favör.

Hur slutar matchen?
På pappret skall det vara en enkel uppgift men vis av historien vet vi alla att det inte finns några sådana matcher. Det syntes tydligt i Sveriges landskamp senast mot Nordirland då spelarna redan hade vunnit matchen när de sprang in på Råsunda men glömde av att motståndarna faktiskt var på planen. Nej det går inte att bara ställa ut skorna, det gäller att kämpa matchen igenom. Jag kan bara hoppas att Pardew stärkt startelvans ryggradar med en ordentlig dos kämpatakter. I så fall skall laget vara kapabelt att spela ut motståndarna. Men då gäller det att man håller ett högt bolltempo, annars kommer QPR att störa ut de intentionerna genom att ständigt pressa bollhållaren. Matchen sänds på TV men Viasat som har rättigheterna att visa matchen harinte upptäckt att det går en match 13:45 varför man måste ta sig till någon pub som har SKY. Väl där tror jag att matchen slutar med vinst med 2-0 till Charlton.

Trolig laguppställning

Weaver

Moutaouakil
Sodje
Bougherra
Mills

Sam
Semedo
Zheng
Reid

McLeod
Iwelumo

Artikeln skriven av Lars Liljegren, 2007-10-26