Inför matchen Charlton - Plymouth

Championship: The Valley , Tis 23 Okt kl 16:00

Plymouth Argyle, the Pilgrims, gästar the Valley på tisdagskvällen. Läktarkamp, Red Army mot Green Army. De senare brukar vara många och trogna och följa sitt lag även långväga vilket väl är att leva upp till klubbens smeknamn som härrör från Pocahontas tid. Plymouth fans röstades fram som bästa bortafansen i Football league för några år sedan. 

Statistiskt sett ska kampen mellan dessa klubbar bli en jämn historia. Genom åren har mötena slutat med 23 vinster för Charlton och 24 för Plymouth. Men nu finns ingen som helst anledning att fästa sig vid det för senaste ligamötet var för 15 år sedan! Såå. Vad vi kan säga i år är att kombatanterna startat ungefär likvärdigt i en jämn liga där den som krigar mest vinner sin match. Båda lagen aspiererar på toppen av serien tillsammans med flertal andra.

I motsats till Charlton, som varit rätt skadedrabbat i inledningen av säsongen och tvingats laborera en del, har jag känslan av att Plymouth har ett lugn i sin trupp och funnit en harmoni i sitt spel. Efter år av turbulens och tränarbyten en masse känns nuvarande tränaren trygg och det smittar av sig på spelarna och det rätt anonyma laget gör bra ifrån sig. Nådde kvartsfinalen i FAcupen förra året men slutade elva i ligan till sist. Senaste transfern är ett lån från ManU, mittfältaren Lee Martin. Han sätter prägel på laget med sin vilja. Vi får se upp med honom! Bojan Djordic surade och får lämna klubben och ska nu inom kort enligt uppgift harva i Solna med ett lag som heter AIK.

Plymouth "peekar" troligen formmässigt för närvarande. Hur är Charltons form? Hm. Svårt att säga. En del tur har vi haft och nu blev rutinerade Chris Powell skadad sist. Det är viktigt med kontinuitet i backlinjen för tryggheten och vi får hoppas att han tillfrisknar med det snaraste. Således finns en del osäkerhet att peka på. Men med en hård konkurrens om en plats i startelvan finns en fighting spirit och trots ett i stort sett helt nytt lag har vi parkerat i toppen av tabellen. Det kan tolkas som att det finns ytterligare potential framöver. Således bör Charlton vinna denna match styrkemässigt. Men som sagt det gäller att kriga! Hemmaplan och revanchlust efter förlusten i lördags tror jag avgör till CAFC fördel. Uddamålsvinst? 

Artikeln skriven av Gunnar Persson, 2007-10-21