Inför matchen Charlton - Leicester

Championship: The Valley , Lör 22 sept kl 16:00

Andra hemmamatchen på fyra dagar när Leicester City besöker The Valley på lördag klockan 16. Återbesök för Kishishev och chans för Addicks att nå tabelltoppen.

Foxes på The Valley
Ny ägare, ny manager, nya spelare, nya insatser. Där har ni Leicester City de senaste åren. Den nye ägaren Milan Mandaric vill göra med Leicester vad han gjorde för Portsmouth. Uppdraget som manager gick till Martin Allen. Relativt oerfaren på den här nivån men med en vilja av stål, han gick under sin spelarkarriär i QPR och West Ham under namnet ”Mad Dog”. Till en början backade Mandaric upp Allen till 100% och managern fick gott om pengar att satsa på nyförvärv. Inför den här säsongen har Leicester 14(!) nya spelare. Inga ess, men goda och pålitliga Championship-spelare: Bruno N’Gotty, Stephen Clemence, Shaun Newton, Carl Cort.  Men tålamodet är kort. Mad Dog fick sparken i slutet av augusti, efter mindre än fyra månader på nya jobbet och endast tre matcher. Så kan det gå, snacka om turbulent. Näste man till rakning är Gary Megson, med förflutet i både West Bromwich och Nottingham.

I princip ett helt nytt lag. Mycket svårbedömda alltså. Starten på säsongen har varit blandad. Seger med 4-1 mot Watford men också tre oavgjorda och förlust mot Blackpool. I onsdags vände laget den uppskjutna cup-matchen mot Nottingham med två snabba mål sista 10. Seger 3-2. Leicester inledde förövrigt matchen genom att mycket sportsligt skänka första målet till Nottingham. Målvakten fick knalla upp och peta in 1-0 efter 20 sekunder. (Forest ledde ju den uppskjutna matchen med 1-0). Respekt !

Som sprungen ur Tipsextra-generationen är Leicester City ett lag man har respekt för. Det blir ingen lätt uppgift. En intressant spelare att hålla ett extra öga på är Iain Hume. Den kanadensiska skotten är en giftig målskytt och bildar troligtvis anfallspar med DJ Campbell (klubbens dyraste nyförvärv för året). Leicester har lovande australiern James Wesolowski skadad. Får vi se Radostin Kishishev? Det vore onekligen kul. Senaste gången lagen drabbade samman på The Valley var jag själv på plats. Omspel i FA-cupens femte omgång 2004. Den gången vann Leicester en tråkig match med 2-1 efter sent segermål mål av Dion Dublin.

Uppåt hos Addicks
Charlton kommer till spel med stort självförtroende efter straffvinsten senast mot Norwich. Vid eventuell vinst på lördag kan vi för första gången ligga topp två. Skador fortfarande på Ben Thatcher. För övrigt mest småskador. Todorov som vilade i onsdags sägs vara tillgänglig. Yassin Moutaouakil, Matt Holland och Osei Sankofa är åter i träning och spelade träningsmatch inför stängda grindar i veckan. Moutaouakil satt dessutom på bänken i onsdags.

Tror dock inte Alan Pardew ändrar alltför mycket på laget från i onsdags. Zheng Zhi och Semedo känns givna på mitten. Likaså Andy Reid. Matt Holland går in i truppen om han är frisk men knappast startelvan, eller? Jerome Thomas och Darren Ambrose känns för dagen iskalla. Tyvärr. Framåt tror jag Pardew rankar Todorov främst, därefter är det dagsformen som avgör vem att välja mellan Luke Varney, Izale Mcleod och Chris Iwulemo. Luke Varney väntar fortfarande på sitt första ligamål. Det vore förlösande om det lossnade för honom.

Matcher i matchen finns det gott om. Patrick McCarthy, lagkapten hos Foxes förra säsongen. Ny i Charlton denna. Favoritbulgaren Kishishev nu i blått, förra säsongen hos dom röda. Shaun Newton känner vi Charlton-fans väl också.

Charlton känns formstarka och giftiga. Jag är positiv.

Trolig laguppställning

Weaver

Powell
Bougherra
Fortune
Mills

Reid
Zheng Zh
Semedo
Sam

Todorov
Varney

Artikeln skriven av Jocke Berg, 2007-09-21